Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Klasika - hovězí na česneku

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Klasika - hovězí na česneku

    Dobrý den, moc ráda bych se naučila péct hovězí na česneku. Dělávala jej babička, teď bych to ráda uvařila pro tátu , ale nemám s tím zkušenosti. Maso dělala v celku, pak nakrájela na plátky. Podávala s bramborovým knedlíkem a špenátem. Moc děkuji za radu.

  • #2
    Re: Klasika - hovězí na česneku

    Zdravím.
    Věřím, že by někdo poradil o hodně líp...
    Můj taťka mi dal kdysi recept: Naklepeme hovězí plátky, okořeníme, dáme na nakrájenou cibulku a česnek na rozpálený olej do pekáčku do trouby, při škvaření tuku přilít vodu, dusit doměkka, přilívat vodu v případě potřeby.
    Taťka to vařil k bramborám s tatarkou...........
    Upřímně, já hovězí nějak nedělám, mi a manželovi chutná vepřové a syn má radši kuřecí.
    Ale já bych asi maso nejdřív podusila a pak teprve dala péct do trouby, tak jsem to odkoukala z TV nejen Paprika.
    Tak snad jsem trochu pomohla...
    Zdraví Jana S.
    anina s.

    Comment


    • #3
      Re: Klasika - hovězí na česneku

      Děkuji, byť to není přesně ono. A já třeba budu pomalu sbírat střípky zkušeností a pak se na to vrhnu.

      Comment


      • #4
        Re: Klasika - hovězí na česneku

        Není zač, taky jsem sbírala a dodnes sbírám.
        Je asi třeba zkusit a ochutnat nebo na netu nacvakat Hovězí maso, určitě tam bude hafo = plno receptů.
        Našla jsem ještě jeden recept, napsala jsem si ho z TV Kluci v akci:
        Hovězí maso na plátky, naklepat, osolit, naříznout okraje. Na oleji opečeme, vyndáme, nakrájenou cibuli necháme zesklovatět, dáme maso, česnek najemno nakrájený, máslo, podlijeme, dusíme doměkka.
        Špenát : orestovat na oleji nakráj. cibuli, zasypat moukou, přidat špenát, osolit, dusit, pak přidat česnek najemno, vejce, zamíchat.
        Tak zdravím, Jana S.
        anina s.

        Comment


        • #5
          Re: Klasika - hovězí na česneku

          Ahoj Druze,tak u nás se dělalo vcelku.Potřít celý kus dobře solí a trochu posypat pepřem,ze všech stran a pak rozetřeným česnekem,vrazit do pekáčku,osmahnout ze všech stran ,na troše tuku nebo oleje, na plotně a pak- posypat nakrájenou cibulkou, nakrájeným česnekem, trochu podlít a dusit v troubě,přiklopené,průběžně dolévat vodu,trvá to dost dlouho,podle druhu masa 1-1,5 hod.,někdy i déle.My na to používali,když bylo, vysoké žebro,je to takové velká kotleta, ale hovězí,to je dřív měkké a moc dobré maso.Pak se krájelo a k tomu špenátek,hm, :P až se mi sbíhaj sliny
          Hančí

          Comment


          • #6
            Re: Klasika - hovězí na česneku

            Milé dámy, moc vám děkuji za rady a odvahu. Vyzkouším to. Je to sice asi časově náročné jídlo, možná, že se část dá připravit i den předem. Mám dvouletou dcerku a vůbec si neumím představit, že by mne nechala v kuse celé dopoledne vařit.

            Comment


            • #7
              Re: Klasika - hovězí na česneku

              Zdravím DRuze, já měla kdysi představu, že naši u sporáku snad stojí celý den ale zjistila jsem, že se to dá udělat i tak, ať se to " dělá " samo. Prostě strčit do hrnce nebo pekáče a občas kouknout a přilít vodu dle potřeby.
              Jak jsem psala, já hovězí nedělávám, ale u vepřového taky nestojím pořád u plotny
              Je třeba to vyzkoušet a uvidí se..
              Já třeba používám často tlakáč nebo omáčky z Vitany nebo Maggi na zapékání se šlehačkou , mám ráda rychlé, jednoduché vaření a pečení.
              Tak pak dejte vědět, jak se zadařilo.
              Zdravím.
              anina s.

              Comment


              • #8
                Re: Klasika - hovězí na česneku

                Ahoj děvčata. Já dělám hovězí na česneku takto: maso nakrájím na kostky. Kolik masa, o něco míň cibule a česnek podle chuti. Když má být čenekový, tak ho dejte dost. Na olej dám na kostičky nakrájenou cobuli, na to maso, osolím, přidám česnek na plátky a nechám dusit doměkka. Dusím nejprve ve vlastní šťávě a pak podle potřeby podlévám, ale jen trochu a častěji. Cibule se pěkně rozdusí a udělá bezvadný sosík. K tomu špenátek a bramborový knedlík a nemá to chybu. Když nechci česnek, tak přidám kmín a mám na to kmínu. dělám i vepřového. Tak si nechte chutnat.
                Jana H.

                Comment


                • #9
                  Re: Klasika - hovězí na česneku

                  Ahoj Jani H. tak to se mi sbíhají sliny.
                  Cibuli a česnek já můžu... Někdy fakt to hovězí koupím a udělám.
                  Ale z vepřového, kuřecího to taky musí být mňamka, a nej je sosíček..
                  Zdravím.
                  anina s.

                  Comment


                  • #10
                    Takhle jako Hančí taky dělám, jen maso před pečením prošpikuji slaninou, nám tak víc chutná, když už je měkké, nechám chvilku péci odkryté.
                    Wendy

                    Comment

                    Pracuji...
                    X