Dobrý den, moc ráda bych se naučila péct hovězí na česneku. Dělávala jej babička, teď bych to ráda uvařila pro tátu , ale nemám s tím zkušenosti. Maso dělala v celku, pak nakrájela na plátky. Podávala s bramborovým knedlíkem a špenátem. Moc děkuji za radu.
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Klasika - hovězí na česneku
Collapse
X
-
Re: Klasika - hovězí na česneku
Zdravím.
Věřím, že by někdo poradil o hodně líp...
Můj taťka mi dal kdysi recept: Naklepeme hovězí plátky, okořeníme, dáme na nakrájenou cibulku a česnek na rozpálený olej do pekáčku do trouby, při škvaření tuku přilít vodu, dusit doměkka, přilívat vodu v případě potřeby.
Taťka to vařil k bramborám s tatarkou...........
Upřímně, já hovězí nějak nedělám, mi a manželovi chutná vepřové a syn má radši kuřecí.
Ale já bych asi maso nejdřív podusila a pak teprve dala péct do trouby, tak jsem to odkoukala z TV nejen Paprika.
Tak snad jsem trochu pomohla...
Zdraví Jana S.anina s.
-
Re: Klasika - hovězí na česneku
Není zač, taky jsem sbírala a dodnes sbírám.
Je asi třeba zkusit a ochutnat nebo na netu nacvakat Hovězí maso, určitě tam bude hafo = plno receptů.
Našla jsem ještě jeden recept, napsala jsem si ho z TV Kluci v akci:
Hovězí maso na plátky, naklepat, osolit, naříznout okraje. Na oleji opečeme, vyndáme, nakrájenou cibuli necháme zesklovatět, dáme maso, česnek najemno nakrájený, máslo, podlijeme, dusíme doměkka.
Špenát : orestovat na oleji nakráj. cibuli, zasypat moukou, přidat špenát, osolit, dusit, pak přidat česnek najemno, vejce, zamíchat.
Tak zdravím, Jana S.anina s.
Comment
-
Re: Klasika - hovězí na česneku
Ahoj Druze,tak u nás se dělalo vcelku.Potřít celý kus dobře solí a trochu posypat pepřem,ze všech stran a pak rozetřeným česnekem,vrazit do pekáčku,osmahnout ze všech stran ,na troše tuku nebo oleje, na plotně a pak- posypat nakrájenou cibulkou, nakrájeným česnekem, trochu podlít a dusit v troubě,přiklopené,průběžně dolévat vodu,trvá to dost dlouho,podle druhu masa 1-1,5 hod.,někdy i déle.My na to používali,když bylo, vysoké žebro,je to takové velká kotleta, ale hovězí,to je dřív měkké a moc dobré maso.Pak se krájelo a k tomu špenátek,hm, :P až se mi sbíhaj slinyHančí
Comment
-
Re: Klasika - hovězí na česneku
Milé dámy, moc vám děkuji za rady a odvahu. Vyzkouším to. Je to sice asi časově náročné jídlo, možná, že se část dá připravit i den předem. Mám dvouletou dcerku a vůbec si neumím představit, že by mne nechala v kuse celé dopoledne vařit.
Comment
-
Re: Klasika - hovězí na česneku
Zdravím DRuze, já měla kdysi představu, že naši u sporáku snad stojí celý den ale zjistila jsem, že se to dá udělat i tak, ať se to " dělá " samo. Prostě strčit do hrnce nebo pekáče a občas kouknout a přilít vodu dle potřeby.
Jak jsem psala, já hovězí nedělávám, ale u vepřového taky nestojím pořád u plotny
Je třeba to vyzkoušet a uvidí se..
Já třeba používám často tlakáč nebo omáčky z Vitany nebo Maggi na zapékání se šlehačkou , mám ráda rychlé, jednoduché vaření a pečení.
Tak pak dejte vědět, jak se zadařilo.
Zdravím.anina s.
Comment
-
Re: Klasika - hovězí na česneku
Ahoj děvčata. Já dělám hovězí na česneku takto: maso nakrájím na kostky. Kolik masa, o něco míň cibule a česnek podle chuti. Když má být čenekový, tak ho dejte dost. Na olej dám na kostičky nakrájenou cobuli, na to maso, osolím, přidám česnek na plátky a nechám dusit doměkka. Dusím nejprve ve vlastní šťávě a pak podle potřeby podlévám, ale jen trochu a častěji. Cibule se pěkně rozdusí a udělá bezvadný sosík. K tomu špenátek a bramborový knedlík a nemá to chybu. Když nechci česnek, tak přidám kmín a mám na to kmínu. dělám i vepřového. Tak si nechte chutnat.
Comment
Comment