Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Bramborový salát bez majonézy

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Bramborový salát bez majonézy

Dobrý den , prosím vás dlouho hledám recept na bramborový salát bez majonézy , prý bývá spojený nálevem z octa a vody , myslím , že se jmenuje moravský bramborový salát . můžete mi prosím poradit ? díky moc .

Re: Bramborový salát bez majonézy

Dobrý večer, napsala jsem do fóra recept, jak ho někdy dělávám já.
    Takže: brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí oloupeme, nakrájíme přes mřížku do mísy, přidáme trochu láku z okurek, sůl, pepř. Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme HODNĚ nakrájené cibule a smažíme dozlatova. Já nedávám moc oleje, tak cibulku pak nelovím, ale přidám do mísy i s olejem. Promícháme, necháme vychladit.
    Nevím, jak se originál salát jmenuje, ale nejednou jsem ho dělala návštěvě např. s pečeným kuřetem a všem chutnalo.
    Tak nevím, jestli jste hledal nějaký takový recept, ale snad, když ho vyzkoušíte - podle mě není moc složitý - tak vám bude chutnat..
    Zdraví Jana S. ( Janina S. )
    anina s.

Comment

Ahoj Jarku, ty saláty jsou fe foru, jak psala Janina, těch variací je mnoho, můžeš pak přidat okurky, rajčata, kapii, jarní cibulku, dělá se i opečenou křupavou slaninkou, základ, brambory sladkokyselá zálivka, nebo nechat brambory nasát vývarem a po vystydnutí dodat to ostatní.Octovou zálivku můžeš nahradit lákem z okurek, jak psala Janinka.Dělám ho často, protože můj muž majonésový nejí.Tak at se daří, Iris
      Iris

Comment

Dobrý den,já dělám tzv.Bavorský bramborový salát:do mísy si nakrájím poměrně dost cibule,hodně na drobné kousky,cibuli osolím,přidám cukr,ocet(mám vyzkoušeno,4 lžříce cukru,6lžic octa),zaleju olejem,opepřím,zamíchám,nechám asi 1/4hodiny odležet,potom přidám ve slupce uvařené,oloupané a přes mříšku nakrájené brambory,řádně promíchám,nejlépe rukou,chutnat má sladkokysele,pokud něco chybí,vezmu trochu(1/2hrnku) vařící vody,do které dám potřebnou přísadu a zaleju salát.Pokud nechybí nic,horkou vodu ve stejném množství přidám také,pořádně promíchám a lze jíst.Chutná skvěle,u všech mas které se jedí s normálním br.salátem.V Německu ho dostanete koupit nejlepší u řezníků,v marketech je moc kyselý.

Comment

Původně odeslal Jarek Zobrazit příspěvek
          Dobrý den , prosím vás dlouho hledám recept na bramborový salát bez majonézy , prý bývá spojený nálevem z octa a vody , myslím , že se jmenuje moravský bramborový salát . můžete mi prosím poradit ? díky moc .
          Můj salát bez majonézy: Nadrobno nakrájím malou cibuli a dám ji do kastrolku v troše vody povařit (nenadýmá),společně s 1 polévkovou lžicí plnotučné hořčice, 1 polévkovou lžicí kečupu, 1/2 masoxu,1 lžicí octa, míchám! Odstavím a přidám trochu kvalitního oleje. Uvařené brambory oloupu, protlačím přes mřížku, protlačím také 2 - 3 natvrdo uvař. vejce (přidávám je trochu později vařit do hrnce k bramborám), nadrobno nasekám na prkénku 2 - 3 sterilované okurky, 1 uvařenou mrkev (třeba z polévky). Posolím, popepřím, zaliju horkým nálevem.Rukama opatrně promíchávám, aby se brambory nerozbily, podle chuti přileju nálev z okurek. Salát nesladím! Okurky používám vlastní, takže nejsou kyselé.

Comment

Pracuji...
          X