Dobrý den , prosím vás dlouho hledám recept na bramborový salát bez majonézy , prý bývá spojený nálevem z octa a vody , myslím , že se jmenuje moravský bramborový salát . můžete mi prosím poradit ? díky moc .
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Bramborový salát bez majonézy
Collapse
X
-
Re: Bramborový salát bez majonézy
Dobrý večer, napsala jsem do fóra recept, jak ho někdy dělávám já.
Takže: brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí oloupeme, nakrájíme přes mřížku do mísy, přidáme trochu láku z okurek, sůl, pepř. Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme HODNĚ nakrájené cibule a smažíme dozlatova. Já nedávám moc oleje, tak cibulku pak nelovím, ale přidám do mísy i s olejem. Promícháme, necháme vychladit.
Nevím, jak se originál salát jmenuje, ale nejednou jsem ho dělala návštěvě např. s pečeným kuřetem a všem chutnalo.
Tak nevím, jestli jste hledal nějaký takový recept, ale snad, když ho vyzkoušíte - podle mě není moc složitý - tak vám bude chutnat..
Zdraví Jana S. ( Janina S. )anina s.
-
Ahoj Jarku, ty saláty jsou fe foru, jak psala Janina, těch variací je mnoho, můžeš pak přidat okurky, rajčata, kapii, jarní cibulku, dělá se i opečenou křupavou slaninkou, základ, brambory sladkokyselá zálivka, nebo nechat brambory nasát vývarem a po vystydnutí dodat to ostatní.Octovou zálivku můžeš nahradit lákem z okurek, jak psala Janinka.Dělám ho často, protože můj muž majonésový nejí.Tak at se daří, IrisIris
Comment
-
Dobrý den,já dělám tzv.Bavorský bramborový salát:do mísy si nakrájím poměrně dost cibule,hodně na drobné kousky,cibuli osolím,přidám cukr,ocet(mám vyzkoušeno,4 lžříce cukru,6lžic octa),zaleju olejem,opepřím,zamíchám,nechám asi 1/4hodiny odležet,potom přidám ve slupce uvařené,oloupané a přes mříšku nakrájené brambory,řádně promíchám,nejlépe rukou,chutnat má sladkokysele,pokud něco chybí,vezmu trochu(1/2hrnku) vařící vody,do které dám potřebnou přísadu a zaleju salát.Pokud nechybí nic,horkou vodu ve stejném množství přidám také,pořádně promíchám a lze jíst.Chutná skvěle,u všech mas které se jedí s normálním br.salátem.V Německu ho dostanete koupit nejlepší u řezníků,v marketech je moc kyselý.
Comment
-
Původně odeslal Jarek Zobrazit příspěvekDobrý den , prosím vás dlouho hledám recept na bramborový salát bez majonézy , prý bývá spojený nálevem z octa a vody , myslím , že se jmenuje moravský bramborový salát . můžete mi prosím poradit ? díky moc .
Comment
Comment