Fazolový guláš,
namočíme si přes noc asi dva hrnky fazoli,nevařím z bílých,nejsou moc chutné.Na omastku si osmahnu cibulku,stejně jako na guláš masový,když cibulka zhnědne,nasypu na ní scezené fazole,a podleju mírně vodou,pokud používáte masox,nebo zel.kostky,tak přidejte,mírně osolit,podle chuti přidat trochu chilli papričky.Dusíme dokud fazole nezměknou a teď je několik způsobů jak guláš zahustit.Já zahušťuji do hněda upraženou jíškou,a nebo nechám vyvařit vodu až na omastek a popráším hladkou moukou a naředím vodou.Do jíšky a nebo po poprášení moukou přidám dvě vrchovaté lžičky červené papriky.Po naředění je potřeba ještě alespoň 10min,míchat a vařit,aby se mouka řádně rozvařila,a guláš nechutnal po mouce,Když je hotovo,tak se přidá lžička majoránky,se přidává až když jídlo už nevaří,přikreje poklicí a nechá před podáváním chvilinku stát,aby natáhl vůni majoránky.Nepsala jsem přesné poměry,cibule jasně dávám hodně,cibule udělá dobrou štávu,a hnědá cibule spolu s červenou paprikou barvu,ochutit si můžete podle svého,buď masoxem,zeleninovou kostkou,nebo maggi vývarem,majoránku můžete a nemusíte,opravdu každý dle své chuti,jenom místo masa dáte přes noc namočené fazole.Jako příloha mi k fazolovému guláši nejlépe sedí těstoviny,no snad ještě rýže,s ostatními přílohami mi to chuťově neladí.,Ještě jeden doplněk,pokud někoho fazole nadýmají,tak do guláše přidejte tak deset minut před dovařením alespoň tři prolisované stroužky česneku.Nadýmání nebude tak drastické
namočíme si přes noc asi dva hrnky fazoli,nevařím z bílých,nejsou moc chutné.Na omastku si osmahnu cibulku,stejně jako na guláš masový,když cibulka zhnědne,nasypu na ní scezené fazole,a podleju mírně vodou,pokud používáte masox,nebo zel.kostky,tak přidejte,mírně osolit,podle chuti přidat trochu chilli papričky.Dusíme dokud fazole nezměknou a teď je několik způsobů jak guláš zahustit.Já zahušťuji do hněda upraženou jíškou,a nebo nechám vyvařit vodu až na omastek a popráším hladkou moukou a naředím vodou.Do jíšky a nebo po poprášení moukou přidám dvě vrchovaté lžičky červené papriky.Po naředění je potřeba ještě alespoň 10min,míchat a vařit,aby se mouka řádně rozvařila,a guláš nechutnal po mouce,Když je hotovo,tak se přidá lžička majoránky,se přidává až když jídlo už nevaří,přikreje poklicí a nechá před podáváním chvilinku stát,aby natáhl vůni majoránky.Nepsala jsem přesné poměry,cibule jasně dávám hodně,cibule udělá dobrou štávu,a hnědá cibule spolu s červenou paprikou barvu,ochutit si můžete podle svého,buď masoxem,zeleninovou kostkou,nebo maggi vývarem,majoránku můžete a nemusíte,opravdu každý dle své chuti,jenom místo masa dáte přes noc namočené fazole.Jako příloha mi k fazolovému guláši nejlépe sedí těstoviny,no snad ještě rýže,s ostatními přílohami mi to chuťově neladí.,Ještě jeden doplněk,pokud někoho fazole nadýmají,tak do guláše přidejte tak deset minut před dovařením alespoň tři prolisované stroužky česneku.Nadýmání nebude tak drastické
Comment