Dobrý den,ráda bych upekla rodině pravé české kynuté buchty s náplní. Hledala jsem ve videoreceptech,ale nenašla. Nemá někdo osvědčený vyzkoušený recept? Moc děkuji Emka.
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
České kynuté buchty
Collapse
X
-
Re: České kynuté buchty
Vítám novou kuchtičku.Tak já tedy přispěji receptem na obyčejné české buchty:
50 dkg hladké mouky
5 dkg cukru
5 dkg tuku
1 vejce
3 dkg droždí
trochu soli
1/4 l mléka vlahého
citronová kůra
Necháme vykynout,při kynutí ještě jednou propracujeme a po vykynutí děláme buchty.
Zkusit je třeba sama. Jaruš
Comment
-
Re: České kynuté buchty
Jestli mohu jaruš, tak já dělám buchty, takto :
3/4 kg polohrubé mouky
2-3 vejce
10 dkg másla
3 lžíce stolního oleje
2 lžíce rumu
citronovou kůru z jednoho citronu předem řádně omytou v horké vodě
3/4 kostky kvasnic
asi 1/4 l vlahého mléka
sůl
asi 1- 2 lžíce cukru
Uděláme si kvásek a do nahřáté a oseté mouky přes síto dám vajíčka tuk, rum,sůl a vykynutým kváskem /do kvásku dávám cukr/ zadělám. Pokud bude těsto příliš tuhé, nebo řídké přidávám teplé mléko nebo mouku a pořádně vyhnětu aby se těsto nelepilo a dělalo bublinky. Těsto musí být vláčné a nesmí být moc řídké. Skoro stejné dělám i na ovocné knedlíky. Těsto vždy chutnám zda ho mám dobře osolené. Když jsem dobře těsto zpracovala dám ho kynout na teplé místo. :P Na houskový knedlík používám zásadně hrubou mouku. Jindra z Brna
Comment
Comment