Dobrý den,
jsem kuchař amatér a snažím se udělat pizzu. Samozřejmě je problém v těstu. Prostě to není ono.
Můj postup je následující:
Smíchám trochu mírně teplé vody, instantní droždí a do toho dám lžičku cukru.
Do vedlejší misky si dám hladkou mouku, sůl, vlažnou vodu a olivový olej, to zběžně promíchám. Do této směsi naliju kvásek (který už mezitím začal reagovat) a promíchám pořádně.
Jakmile mám bochánek, dám ho na teplé místo v misce stranou, aby nakynulo. Za půl hodiny, když už je podstatně zvětšené, ho vyjmu a začnu ho tvarovat na "pizzovou placku".
1. problém - těsto je dost tuhé - v různých receptech a videích vždycky to těsto krásně můžou tvarovat rukou, u mě to nejde, pouze válečkem...ale budiž. (Kdybych dal víc vody, tak se zase všemožně lepí! Přitom v těch vidích se nelepí a ještě je krásně tvárné a pevné...)
Placku šoupnu na pekáč, na placku dám ingredience, troubu dám předehřát na cca. 230°C. Jakmile je předehřáta, dám pizzu dovnitř a čekám. Za cca 15-20 min při 230°C je hotová.
2. a zásadní problém - to těsto prostě není to "pravé". Je docela i nafouknuté (což by asi nemělo, jako by podruhé kynulo..) a chuť taky není ideální.
Poradí někdo, jak udělat to skutečně dobré těsto? Můžete případně můj recept poopravit?
Díky!
jsem kuchař amatér a snažím se udělat pizzu. Samozřejmě je problém v těstu. Prostě to není ono.
Můj postup je následující:
Smíchám trochu mírně teplé vody, instantní droždí a do toho dám lžičku cukru.
Do vedlejší misky si dám hladkou mouku, sůl, vlažnou vodu a olivový olej, to zběžně promíchám. Do této směsi naliju kvásek (který už mezitím začal reagovat) a promíchám pořádně.
Jakmile mám bochánek, dám ho na teplé místo v misce stranou, aby nakynulo. Za půl hodiny, když už je podstatně zvětšené, ho vyjmu a začnu ho tvarovat na "pizzovou placku".
1. problém - těsto je dost tuhé - v různých receptech a videích vždycky to těsto krásně můžou tvarovat rukou, u mě to nejde, pouze válečkem...ale budiž. (Kdybych dal víc vody, tak se zase všemožně lepí! Přitom v těch vidích se nelepí a ještě je krásně tvárné a pevné...)
Placku šoupnu na pekáč, na placku dám ingredience, troubu dám předehřát na cca. 230°C. Jakmile je předehřáta, dám pizzu dovnitř a čekám. Za cca 15-20 min při 230°C je hotová.
2. a zásadní problém - to těsto prostě není to "pravé". Je docela i nafouknuté (což by asi nemělo, jako by podruhé kynulo..) a chuť taky není ideální.
Poradí někdo, jak udělat to skutečně dobré těsto? Můžete případně můj recept poopravit?
Díky!
Comment