Oznámení

Collapse
No announcement yet.

medovnik

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • medovnik

    prosim o radu, muzu varit salko i v tube?

  • #2
    Re: medovnik

    Ahojky, ta tuba se určitě vařit nedá, je to jiný materiál , ale dá se to vymačkat a vařit v hrnci na mléko, četla jsem to v jednom receptu na medovník.
    Zdraví Iris
    Iris

    Comment


    • #3
      Re: medovnik

      Taky bych tu tubu nevařila, není tak pevná jako konzerva. Ivana M
      Ivana M

      Comment


      • #4
        Re: medovnik

        a co je hrnec na mleko? co treba ve vodni lazni? poradte mi prosim jak to uvarit v tube, tady v konzerve neni diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik

        Comment


        • #5
          Re: medovnik

          To je hrnec s dvojitým dnem a má píšťalku. Tudy se vlévá voda do dna a když se voda začne vařit, tak to píská. Jinak tomu také říkáme pískáč, nebo mlékovar. Já v něm dělám kaši, nikdy se to v něm nepřichytne. Ale jestli ti jde jenom o karamel, tak se podívej na nějaké stránky na výrobu karamelu bez salka. Ten se dělá z cukru. Třeba na vebu www.pečení.info.cz Tam je dost krémů a karamelový je tam dělaný taky a určitě i na jiných vebech. Věrka.
          Věrka.

          Comment


          • #6
            Re: medovnik

            ahoj Magdo, nevím , kde bydlíš, ale neumím si představit, že někde nemají slazené kondenzované mléko v plechovce. No ale chtěla bych ti pomoct, jsou dvě možnosti, taky už jsem to dělala. Na pánvičce rozpustíš cukr, krystal, ten se nejlíp rozpustí, mícháš a mícháš, když začne hnednout, přiliješ šlehačku, ten cukr bude tuhnout, ale musíš mít trpělivost a vařit a míchat. Takhle to ělám na zmzrlinové poháry, no a pak to necháš vystydnout a vyšleháš s máslem do krému.
            Nebo druhá možnost, prostě koupíš sáčky karamelových bonbonů, čistě karamelky, a rozpustíš je ve smetaně / smetana na šlehání - prostě šlehačka, můžeš koupit trvanlivou v krabičce. a dál ten postup stejný. Jen nevím to množství, to musíš vyzkoušet.
            Taky jsou čokolády s karamelem, to by určitě šlo taky.
            Iris

            Comment


            • #7
              Re: medovnik

              Ahoj holky. Já jsem si koupila karamel hotový v lahvičce a přidala jsem ho do krému po lžičce. A na poháry je jedinečnej.
              Jana H.

              Comment


              • #8
                Re: medovnik

                Ahoj Jani, no vidíš, já už ho taky jednou měla, úplně jse na to zapoměla, jenže já ho tenkrát obrátila do sebe, karamel je má slabosthttp://ekucharka.net/forum/posti ... f=2&t=721#
                Iris

                Comment


                • #9
                  Re: medovnik

                  diky za rady teda to je na me dost slozite, zprznim spoustu veci i kdyz mam presne recept tak nevim jak bych dopadla. bydlim ve svycarsku a fakt tu plechovka neni. no ale az me zase bude honit mlsna pustim se do toho. moc dekuji

                  Comment

                  Pracuji...
                  X