prosim o radu, muzu varit salko i v tube?
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
medovnik
Collapse
X
-
Re: medovnik
To je hrnec s dvojitým dnem a má píšťalku. Tudy se vlévá voda do dna a když se voda začne vařit, tak to píská. Jinak tomu také říkáme pískáč, nebo mlékovar. Já v něm dělám kaši, nikdy se to v něm nepřichytne. Ale jestli ti jde jenom o karamel, tak se podívej na nějaké stránky na výrobu karamelu bez salka. Ten se dělá z cukru. Třeba na vebu www.pečení.info.cz Tam je dost krémů a karamelový je tam dělaný taky a určitě i na jiných vebech. Věrka.
Comment
-
Re: medovnik
ahoj Magdo, nevím , kde bydlíš, ale neumím si představit, že někde nemají slazené kondenzované mléko v plechovce. No ale chtěla bych ti pomoct, jsou dvě možnosti, taky už jsem to dělala. Na pánvičce rozpustíš cukr, krystal, ten se nejlíp rozpustí, mícháš a mícháš, když začne hnednout, přiliješ šlehačku, ten cukr bude tuhnout, ale musíš mít trpělivost a vařit a míchat. Takhle to ělám na zmzrlinové poháry, no a pak to necháš vystydnout a vyšleháš s máslem do krému.
Nebo druhá možnost, prostě koupíš sáčky karamelových bonbonů, čistě karamelky, a rozpustíš je ve smetaně / smetana na šlehání - prostě šlehačka, můžeš koupit trvanlivou v krabičce. a dál ten postup stejný. Jen nevím to množství, to musíš vyzkoušet.
Taky jsou čokolády s karamelem, to by určitě šlo taky.Iris
Comment
-
Re: medovnik
Ahoj Jani, no vidíš, já už ho taky jednou měla, úplně jse na to zapoměla, jenže já ho tenkrát obrátila do sebe, karamel je má slabosthttp://ekucharka.net/forum/posti ... f=2&t=721#Iris
Comment
Comment