dobrý večer,můžete mi někdo poradit jak péct cukroví v horkovz.troubě?Je na to vhodná nebo lépe péct s funkcí běžné trouby? Pekla jsem v ní už bábovku a koláč a připadalo mi to vysušené,takže soudím,že na sněhové pusinky jako stvořené.Předem děkuji za jakoukoliv radu.Romča
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Horkovzdušná trouba a cukroví
Collapse
X
-
Re: Horkovzdušná trouba a cukroví
Ahoj Romčo já jí taky mám a používám jí málo. Párkrát jsem tam pekla dva plechy najednou, ale určitě to nebylo tak opečené vespodu jako když peču jeden klasicky. A když peču horkým vzduchem jenom jeden plech, tak mám ten samý pocit a ještě tn plech musím přehazovat, protože jak to fouká zezadu, tak tam je to brzy upečené.Takže peču klasicky. Ivana MIvana M
-
Re: Horkovzdušná trouba a cukroví
Ahoj Romčo, já mám ty samé zkušenosti. Pečivo mi přijde vysušené. Zkoušela jsem pečivo kde podle receptu byla i varianta horkovzdušné trouby se stupni, ale nějak mne to nenadchlo. Používám ho na maso, ale jen když peču pod pokličkou, když ho dopékám na kůrčičku, horkovzduch vypínám a zapínám gril.Kamila
Comment
-
Re: Horkovzdušná trouba a cukroví
ahoj moc děkuji za vaše rady.Začíná mi být líto vyhozených peněz za novou troubu,čekala jsem,že bude k tomu nějaký návod na co vlastně horkov.je.A všude se dočítám na co spíš není. někde jsem četla,že je to dobré na vaření zeleniny bez tuku,a zavařování,ale přesný návod ne.Takže zatím,dávám funkci běžné trouby a stále čekám.....Romča
Comment
-
Re: Horkovzdušná trouba a cukroví
Tak všem,kteří měli stejný problém jako já.Dnes jsem byla v obchodě elektro world, a v části kde prodávají trouby mají stojan s knihami týkající se vaření,a našla jsem tam bezva knihu jmenuje se KUCHAŘKA-ELEKTRICKÁ PEČÍCÍ TROUBA PRO ZAČÁTEČNÍKY ZA POUHÝCH 75,-KČ, a najde se tam uplně vše o o funkcích horkov.trouby.rady jak péct,na kolik stupnů,jak dlouho...a mnoho jiných rad.snad jsem ted neuděla nějakou reklamu ,mě tato kniha moc pomohla ,tak at i já ted pomůžu jiným.Pěkný večer Romča
Comment
-
Re: Horkovzdušná trouba a cukroví
Na horkovzdušnou troubu nedám dopustit.
Funkci horkovzduch používám téměř na všechno(snad jen kromě toho, když potřebuji něco rychle zapéct-to používám funkci turbogril, což je vlastně opět horkovzduch, ale s grilem). Před tím jsem měla stařičkou elektrickou troubu a za svobodna jsem doma používala plynovou troubu, takže si troufám tvrdit že jsem téměř trouba-odborník a mohu srovnávat.
V horkovzdušce peču i 4 plechy cukroví najednou a maximálně se mi stane, že nevyndavám všechny plechy najednou-což je např. v případě obalování rohlíčků apod.spíše výhoda.
Jinak takový celozrnný rohlíček zrovna vytažený z mrazáku se rozpéká přesně tak dlouho než si ráno po probuzení opláchnete oko a vyčistíte chrup. Z trouby pak vytáhnete rohlíček křupavý a voňavý (a na rozdíl od vytažení z mikrovlnky, tak tenhle vám za 5 min neztvrdne na kámen, ale chová se jako čerstvě upečený)
Takže Romčo penízků za troubu určitě nelituj, všechno naštuduj a neboj se to vyzkoušet! Uvidíš, že ji časem oceníš.
Comment
Comment