Dobrý den,můžete mi prosím někdo poradit?Vždy když se pustím do ovocných taštiček z listového těsta,tak mi nikdy nevyběhnou,chuťově jsou sice dobré ale nejsou tak hezky nadejchané jak mají z listového těsta být Mám horkovzdušnou toubu.Děkuji moc
Nickolettko, pořádně vyhřát na 200°C troubu předtím než dáš těsto do trouby, a nechat na 200°C péct nejméně 10 minut, pak teprve teplotu stáhnout a hlavně první čtvrthodinku vůbec troubu neotvírat, protože pak ti nebude těsto lístkovat. To jsou teploty pro el. troubu, nevím taky jestli těstu svědčí horkovzduch, nemám s ním zkušenost. Jo a taky to celé moc nepatlat vajíčkem, je to lepidlo, takže jen po povrch pro barvu. A poslední je to i o kvalitě těsta, mám nejraději jen chlazené od Wewalky nebo Babické.
Děkuji za odpověď,hned dneska to vyskouším.Bez otvírání Protože to bouhžel dělám tak,že každou chvilku chodím otvírat troubu a litovat seže už jsou ztoho zase jen placky ikdyž je do trouby vidět
To by bylo abych na to nepřišla je mi 21let a experimentuju Ještě,že ten můj chlap všechno sní možná ze soucitu
Nickolettko, všechno přesně popsala Zdeny, já jen dodám, že je lepší listové těsto vyvalovat opatrněji, jsou to vlastně vrstvy ze dvou těst (z vodového a tukového), jakmile by se spojily v jedno těsto (což by se při válení i mohlo stát,) tak těsto nebude "lístkovat". I proto je dobré těsto vyvalovat dobře vychlazené, nemělo by dlouho před zpracováním ležet mimo lednici.
Comment