Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Sosík ke kuřecí minutce

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Sosík ke kuřecí minutce

    Ahoj všem kuchařkám a kuchtíkům.

    Dá se říct, že se začínám učit pořádně vařit. A měla bych jeden obecný dotaz. Jak udělat sosík ke kuřecímu masu? Když si dám minutku v restauraci, např. se šunkou a sýrem a s hranolkama, nikdy není suchá. Je k ní vždycky dobrá šťávička. Jak jí udělat? Nějak zahustit ten vypečený olej od minutky moukou? Nevím jak. Zkoušela jsem to, a bylo to pak nechutně mastné, nejedlé, zkrátka fuj.
    Děkuji za každou radu.
    Clarkia

  • #2
    Ahoj, já dělám sos tak, že do výpeku přidám nadrobno cibuli, ta udělá ten základ, osmahnuji a chvilko podusím,pak nechám úplně vydusit vodu, aby zbyl jen tuk, lehounce zapráším hl. moukou, opravdu lehce, aby to nebyla omáčka... a hodně opékám, míchám, když to začne tmavnut zaleji vařící vodou, nebo vývarem, hodně to zašumí.. míchám míchám, seškrabuji výpečky ze stěn, ty udělají dobrou chuť, vody dám podle toho, kolik chci mít sosu, pak bud doliju, nebo naopak vařením zredukuju. Pak asi 3-5 minut povařím, přisolím, připepřím, nebo dám pár kapek Worchestru, často dávám trochu hořčice, někdy kapku sojovky.... a nakonec přecedím přes síto,tu cibuli trochu vařečkou mačkám v sítu, trochu se jí propasíruje., Tu hustotu časem vychytáte, musí to být sos, ne hustá omajzna. Zdravím !!!

    Takhle dělám sos i u pečeného kuřete a jiného masa, ale tam už je cibule při pečení.
    Iris

    Comment


    • #3
      Když to nechceš mít mastné, polož na hotové, na chvilku kuchyň. papírovou utěrku, ta mastnotu nasaje. Je to trochu patlavé, ale pomůže. Ať se daří.
      Renata

      Comment


      • #4
        Moc děkuji za odpověď. Váš postup určitě vyzkouším. Zdravím do Ústí!

        Comment

        Pracuji...
        X