Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Domácí rohlíky - moc se mi nevyvedly

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Domácí rohlíky - moc se mi nevyvedly

    Máte ,prosím , někdo zkušenost s domácími rohlíky? Pekla jsem v neděli poprvé...receptík jsem našla v odkazech ( receptíky od Zdeňky).Musím přiznat,že nejsem moc kamarádka,s kynutým těstem, používám na přípravu domácí pekárnu, proto jsem hledala rohlíky v receptech pro pekárny. Těstíčko bylo úžasný, nelepilo se...tak to asi bude rukama, protože rohlíky připomínaly spíš přerostlé tyčky než pečivo, špičky řádně křupavé , na chuť sice dobré, ale až moc hutné.....moc vyváleno???málo vykynuto na plechu ???vysoká teplota?????

  • #2
    Leni,tak to ti já neporadím,ale holky určitě,to jsou kuchařky..Já osobně jsem zkoušela párkrát housky a rohlíky a podle receptu jak tady má Ivanka na domácí housky se mi to povedlo vždy bez problémů.Má tam polopaticky popsanou teplotu i čas..Ale radši dělám housky,protože ty rohlíky mi tvarově nějak nejdou.
    TEREZA

    Comment


    • #3
      Leni to já dělám stejně jako Terka dle Ivančiny receptu housky a vždycky super-rohlíky jsem ještě nezkoušela
      http://forum.ekucharka.net/grahamove...-kaiserky-5209 ještě tyhle jsou výborný
      Last edited by lenka24; 16.02.2011, 14:07.
      LENKA

      Comment


      • #4
        Teri a Leni, moc oběma děkuju za odpověď. Taky už jsem pokukovala po Ivančiných houskách i jsem si při pohledu na můj pokus o rohlíky říkala, proč jsem neudělala radši bochánky, možná by dopadly líp
        Leni dík za typ na grahamky, vypadají úžasně, miluju tmavé pečivo . Určitě brzy zkusím a dám vědět. Taky tam máš fotečku svého pečení a máš takové krásné buclaté rohlíčky, když si vzpomenu na ty své hubeňoury...pár jsme jich posnídali a zbytek se suší do strouhanky
        Dnes se chytám na celozrnný koláč s náplní, přijede kamarádka, moc jí chutná, tak jdu vyrábět....

        Comment


        • #5
          LENI každá mouka jinak bere mlíko,po druhé zkus přidat trochu víc mléka nebudou tak tuhé.
          MARUŠKA

          Comment


          • #6
            Maruško, když ono tam mléko vůbec nebylo, pouze olej a voda, ale těstíčko bylo fakt super, to bude vážně bude rukamapříště udělám housky nebo bochánky a bude , na rohlíky prostě nemám

            Comment


            • #7
              Leni, ja jsem vcera delala housky od Ivanky. Testo jsem zadelavala v pekarne. Jak uz psaly holky, jsou vyborne. Housky jdou delat lip. Taky jsou dobre tyhle dalamanky http://forum.ekucharka.net/dalamanky...ane-babka-3625
              Janah

              Comment


              • #8
                Zatím nejlepší rohlíky, které jsem dělala, jsou tyto http://forum.ekucharka.net/jednoduche-rohliky-5373
                Blanka

                Comment


                • #9
                  Lení,pamatují si dobře své počátky s kynutým těstem.Myslím,že děláš stejnou chybu,jakou jsem dělala já.Nepospíchej na vytvarované housky nebo rohlíky.nech je hezký nakynout na plechu-klidně 45 min.,až potom je potři vajíčkem nebo slanou vodou a šoupni do trouby.Nikdy ne potírej kynuté těsto před vykynutím,ale vždy až když už chceš je dát do trouby.
                  BEA

                  Comment


                  • #10
                    Další fígl je ve způsobu pečení, na vysokou teplotu krátkou dobu, já peču na 230°C cca 15 min, musím to hlídat.
                    Blanka

                    Comment


                    • #11
                      Jéééééé holky móóóc děkuju, to jste na to káply , mě přišlo, že nechat je naplechu až tak dlouho nééééé , taky jsem je asi potřela hned, to už si nevybavuju , a ta teplota...zkusím zvýšit
                      A prubnu to hnedle dnes...dám vědět, jak jsem dopadla.

                      Comment


                      • #12
                        Halóóó...kde jste kdóóó...už jsem velká holka, vypadá to, že umím housky Všem vám moc děkuju za rady a podporu, bez toho bych je nezvládla
                        Musím se přiznat, že jsem je sledovala celou čtvrt hodinu co se pekly , jak kdyby to byl ten neúžasnější bijákRadovala jsem se jak malá holka....
                        Jsou měkounký, úžasný na chuť, jen je budu muset trošku přisolit ( manžel a syn mají raději) , ale i tak zmizely ,sotva stačily vystydnoutPustili se do nich s pokřikem : Jéééé, mamce se povedly housky
                        . Ivančin recept vážně nemá chybu Dnes je musím na přání rodiny udělat znovu a chysám se také na ty zdravější varianty....

                        Comment


                        • #13
                          Koukám, že se mi nezobrazuje fotka houstiček , činím tedy druhý pokus Click image for larger version

Name:	P1140783.jpg
Views:	1
Size:	114.6 KB
ID:	142659

                          Comment


                          • #14
                            Leni, máš je dokonalé. Úplně jsi mě navnadila, že bych už také konečně absolvovala krok do "dospělosti" s domácíma houskama, u nás bychom spíše řekli pletýnkama

                            ZDENY
                            ZDENY

                            Comment


                            • #15
                              Leni, gratuluji, ale že mi děláš chutě
                              Blanka

                              Comment

                              Pracuji...
                              X