Oznámení

Collapse
No announcement yet.

cuketa

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

Re: cuketa

Děvčata,já také ošálím známý,ale s houbama.Oni nejedí houby,ale když udělám sekanou a do ní dám jemně nakrájené houby,tak nic nepoznají a ještě si mlaskají.Někdy si říkám,že jim to řeknu,ale radši mlčím a oni to s chutí snědí.Zkrátka se jim nesmí říci co v tom je.Oni jsou spokojeni a já taky,jak je pěkně oblafnu!!! Zdenka J.

Comment

Z cukety peču i skvělý moučník. Nikdo nepozná, že tam cuketa je. Kamila
      Kamila

Comment

Moučník z cukety je dobrý,také dělám i bramboráky s cuketou.Zdenka J.

Comment

Bubačko, podívej se na Adžiku z Litvy v receptech,já to dávám právě, hlavně na špagety! Přidám k tomu, ještě trochu čerstvé nakrájené papriky a cibuli ,eventuelně pórek nebo co dům dá. :P Hančí
          Zdenko,zrovna včera byl bramborák, dávám tak napůl cuketu a brambory.Je lepší než ze samotných brambor,křehčí,bych řekla.Ahojky :P :P :P Hančí
          Hančí

Comment

Zdravím,
            ráda vařím z cukety a mám dost receptů. Rodinka říká, že cuketu nejí, ale pokud ji dám do bramboráků s brambory nic nepoznají. A čokoládovou bábovku z cukety - po té se může umlátit a vůbec neví, že je v tom cuketa. Nemusí všechno vědět.
            Já cuketu kromně smažené jako řízky, dělám jako čínu se salámem, zapečenou s masem, vejci a sýrem nebo jako cmundu nebo salát s paprikou, rajčaty, cibulkou, majolkou, trvdý strouhaný sýr, konzerva řezy z makrel - je to výborné.
            Ale podělím se s vámi o recept na čokoládovou bábovku, kterou mám vyzkoušenou, že nikdo nezjistí, že je v ní cuketa.
            125g másla, 0,5 l cukru, 3 vejce, 60g změklé čokolády, 1 van.cukr, 2 lžičky strouh.pomeranč.kůry, 1/8 l mléka, 0,5 l strouhané cukety, 600 ml hladké mouky, 2,5 lžičky přášku do pečiva, 1 lžička jedlé sody, 1/2 lžičky mleté skořice.
            Ušleháme máslo s cukrem a vejci, přidáme čokoládu, vanilkový cukr a pomerančovou kůru. Pak zamícháme mléko a postrouhanou cuketu. Mouku smícháme s kypřícím práškem, sodou a skořicí. Vmícháme do cuketové směsi. Nalíjeme do formy a pečeme ve středně teplé troubě 50-60 minut.

Přeji dobrou chuť Dáša

Comment

Pracuji...
            X