Oznámení

Collapse
No announcement yet.

krémy

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • krémy

    Dobrý den, mám takový dotaz, vždycky když dělám krém na dort, tak ho dělám pudink a máslo a často se mi stává že se mi srazí.Čím to je?Mohla bych poprosit o nějaký recept, kde to jde opravdu hladce? děkuji Jíťa

  • #2
    Re: krémy

    Jíťo, pudink musí být vychladlý a dávat po malých lžičkách za stálého šlehánání do másla. Myslím, že se říká, že by oba dva komponenty měly mít stejnou teplotu. Já mám raději nastavovaný krém kaší. Když dávám rum, tak taky jen po malých dávkách, po kapkách. Když se srazí, tak se má přidat ještě kousek másla.Snad vám odpoví kuchařka, která má více zkušeností než já. Zdravím. Jana H.
    Jana H.

    Comment


    • #3
      Re: krémy

      Jíťo, ještě na http://www.cukrar.cz je poradna od profesionálů, ty poradí určitě. Jana H.
      Jana H.

      Comment


      • #4
        Re: krémy

        Děkuju moc za radu.Budu pečlivě pilovat Jíťa

        Comment


        • #5
          Re: krémy

          Ahoj Jíťo, souhlasím s Janou, že máslo i pudink musí mít stejnou teplotu. Já to tedy nedávám po lžičkách jako Jana, ale napřed si to hodně změklé máslo ušlehám a pak přidám ten pudink.
          Mě se někdy stalo, že mi zůstaly v tom másle hrudky a musela jsem to ještě dělat tím tyčkovitým mixérem. Zrovna předevčírem jsem dělala řezy mrož ,použila jsem něco co vypadalo jako máslo a vůbec to nešlo rozšlehat ani změklé. Já byla na mrtvici. Musela jsem to třít přes cedník. Všude hora nádobí, ale nakonec dobrý.
          Hodně úspěchů přeje Ivana
          Ivana M

          Comment


          • #6
            Re: krémy

            Jejda tak tomu se říká trpělivost, ale aspoň se to povedlo.Já co dělala naposled tak se mi povedl, ale na druhý den když jsem potřebovala jěště udělat další, tak jsem postupovala stejně ale nakonec jsem přidala kakao a par kapek trestě, umixovala a srazil se.Strašně moc děkuji za rady.Jíťa

            Comment


            • #7
              Re: krémy

              Takže od té doby, co jsem krém dělala jsem vyzkoušela spoustu variant, a to že se mi to sráželo bylo určitě tím, že neumím čekat a vše dělala zbrkle, ale naučila jsem se krémy které se mi zdrcly opravit a teď už je to všecko vpořádku, jen to chtělo praxi a nepoužívat markeťácké tuky za 5,50 kč

              Comment


              • #8
                Re: krémy

                Ahoj Jíťo, tak to máte pravdu, já taky nepoužívám tyhle nejlevnější tuky. Musí být určitě o něco ošizené a proto jsou levné. Když toho člověk nepeče padesát kilo, tak se to ano nevyplatí šetřit. Ivana
                Ivana M

                Comment


                • #9
                  Re: krémy

                  Jíťo,pokud mohu trochu poradit, ty hrudky se dělají když je puding nebo kaše moc studená.Eště jsem získala jeden fígl.Když je puding ,nebo kaše vařená zašlehám do toho půl cenťáku silný plátak 100% tuku . Krém lepší drží.Jsem tu nová,a přízpěvky pročítám postupně.Božena

                  Comment


                  • #10
                    Re: krémy

                    Ahoj Boženko, já to říkám pořád - člověk se stále má co učit a vylepšovat. Ivana
                    Ivana M

                    Comment


                    • #11
                      Re: krémy

                      Ivanko,já si myslím ,že učenej z nebe nespat,a pokud je někdo takovej tupecjako já,tak je vděčnej za každou radu. Božena

                      Comment


                      • #12
                        Re: krémy

                        No děvčata, když některá sem hodíte recept na pravý žloutkový krém, jako dělají v cukrárnách, budu moc ráda.Ale ne nějaký ošizený. Takovej aby byl mňamkovatej. Neznáte to ho některá? Dík Jana H.
                        Jana H.

                        Comment


                        • #13
                          Re: krémy

                          Ivanko moje známá paní/léta dělá cukrařinu/ dává do umíchaného másla s cukrem taky 1cm plátek 100%tuku a dále nastaví buď moučnou kaší nebo pudinkem.Krémové ozdoby dobře drží hlavně v létě kdy je pěkné teploučko.
                          MARUŠKA

                          Comment

                          Pracuji...
                          X