Dobrý den, mám takový dotaz, vždycky když dělám krém na dort, tak ho dělám pudink a máslo a často se mi stává že se mi srazí.Čím to je?Mohla bych poprosit o nějaký recept, kde to jde opravdu hladce? děkuji Jíťa
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
krémy
Collapse
X
-
Re: krémy
Jíťo, pudink musí být vychladlý a dávat po malých lžičkách za stálého šlehánání do másla. Myslím, že se říká, že by oba dva komponenty měly mít stejnou teplotu. Já mám raději nastavovaný krém kaší. Když dávám rum, tak taky jen po malých dávkách, po kapkách. Když se srazí, tak se má přidat ještě kousek másla.Snad vám odpoví kuchařka, která má více zkušeností než já. Zdravím. Jana H.
-
Comment
-
Re: krémy
Ahoj Jíťo, souhlasím s Janou, že máslo i pudink musí mít stejnou teplotu. Já to tedy nedávám po lžičkách jako Jana, ale napřed si to hodně změklé máslo ušlehám a pak přidám ten pudink.
Mě se někdy stalo, že mi zůstaly v tom másle hrudky a musela jsem to ještě dělat tím tyčkovitým mixérem. Zrovna předevčírem jsem dělala řezy mrož ,použila jsem něco co vypadalo jako máslo a vůbec to nešlo rozšlehat ani změklé. Já byla na mrtvici. Musela jsem to třít přes cedník. Všude hora nádobí, ale nakonec dobrý.
Hodně úspěchů přeje IvanaIvana M
Comment
-
Re: krémy
Jejda tak tomu se říká trpělivost, ale aspoň se to povedlo.Já co dělala naposled tak se mi povedl, ale na druhý den když jsem potřebovala jěště udělat další, tak jsem postupovala stejně ale nakonec jsem přidala kakao a par kapek trestě, umixovala a srazil se.Strašně moc děkuji za rady.Jíťa
Comment
-
Re: krémy
Takže od té doby, co jsem krém dělala jsem vyzkoušela spoustu variant, a to že se mi to sráželo bylo určitě tím, že neumím čekat a vše dělala zbrkle, ale naučila jsem se krémy které se mi zdrcly opravit a teď už je to všecko vpořádku, jen to chtělo praxi a nepoužívat markeťácké tuky za 5,50 kč
Comment
-
Re: krémy
Jíťo,pokud mohu trochu poradit, ty hrudky se dělají když je puding nebo kaše moc studená.Eště jsem získala jeden fígl.Když je puding ,nebo kaše vařená zašlehám do toho půl cenťáku silný plátak 100% tuku . Krém lepší drží.Jsem tu nová,a přízpěvky pročítám postupně.Božena
Comment
Comment