Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Vánočka

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Vánočka

Dobrý den,
    pekla jsem Vaši vánočku ( repect vložen 20.12.2007) a na první pokus mi vyšla úplně nádherně. Jen mi přišlo, že jí chyběla vůně vanilky a tak jsem při dalším pečení přidala 2 vanil. cukry a ačkoliv mi kvásek krásně vzešel, těsto mi již nevykynulo. Myslíte si, že by to mohlo být tím vanilkovým cukrem?
    Děkuji, Marta K.

Marti tím cukrem to nebude ale srazila jsi nakynuté těsto tím že jsi ho zamíchala,musíš nechat znovu nakynout pak zaplést dát na plech nakynout a šup do trouby.
    MARUŠKA

Comment

Marti cukrem v žádném případě to není,spíš jak píše Maruška a nebo jestli jsi nedala málo droždí,nebo bylo ve studenu,nevím,ale cukrem nenenene!
      Last edited by Jaruš; 02.12.2009, 23:47.

Comment

Ahojky mam taky dotaz delala jsem dnes buchty podle video receptu a uz cekam par hodin na vykynuti. Davala jsem susene drozdi a delala vse podle postupu mam to vzdat a zadelat nove testo s jinym druhem drozdi a nebo se to da jeste zachranit ? Dekuju L.

Comment

Lailo to droždí mohlo být staré nebo jsi je spařila moc horkým mlékem či tukem,Zkus zapnout troubu na 50 stupňů až ti zhasne kontrolka tal ji vypni a dej do ní to těsto v míse.Mělo by ti za hoďku vykynout
          MARUŠKA

Comment

Dekuju mockrat, sice jsem to upekla ale nebylo to ono. Mela jsem mak z cech od znamych tady se neprodava tak jsme to i tak z chuti snedli tak snad priste se povede . Pro priste to zkusim jak pisete, tady jine nez susene drozdi neprodavaj a ne pokazdy se to povede.

Comment

Ahojky Lailo, jak to nevykyne, tak je to vždycky droždím. Já jsem ale moc s tím sušeným spokojená a ještě se mě to nestalo.
              Ivana M

Comment

Kuchařinky máte některá dobrý receptík na vánočku-tvarohovou???Chtěla bych ji zkusit do té kameninové formy!Díky
                LENKA

Comment

Leni zkus do té formy udělat tu tvarohovou štolu co má na videu ve vánočních receptech IVANKA nemůžeš tím nic zkazit.
                  MARUŠKA

Comment

Maruško díky,taky jsem o tom přemýšlela!
                    LENKA

Comment

Původně odeslal Marta Kukuczová Zobrazit příspěvek
                      Dobrý den,
                      pekla jsem Vaši vánočku ( repect vložen 20.12.2007) a na první pokus mi vyšla úplně nádherně. Jen mi přišlo, že jí chyběla vůně vanilky a tak jsem při dalším pečení přidala 2 vanil. cukry a ačkoliv mi kvásek krásně vzešel, těsto mi již nevykynulo. Myslíte si, že by to mohlo být tím vanilkovým cukrem?
                      Děkuji, Marta K.
                      Vyzkousela jsem tento recept a muzu rici,ze je opravdu vyborny.Jen vanocku nepletu tak jak je uvedeno,mam na to svuj system:
                      testo rozdelim na dva dily, prvni dil testa rozdelim na tri stejne dily a druhy rozdelim na 5 stejnych dilu.
                      Tri stejne dily(vetsi z prvniho dilu testa) pouziji na zaklad k vanocce, dalsi tri mensi dily(z druhe poloviny testa) upletu a polozim na zaklad vanocky a nakonec upletu posledni dva male dily a dam na vanocku,konce vzdy podkladam pod vanocku.

Comment

Pracuji...
                      X