Oznámení

Collapse
No announcement yet.

vlašské ořechy

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• vlašské ořechy

Zdravím, děvčata slyšela jsem, že vyloupané vlašáky můžu uchovávat bez úhony v mrazničce v mikroténovém sáčku. Nevíte některá z vás, jestli je to jde ? Předem díky.

Ahoj Jani K.,
    Marie Tomsová v knížce, kterou mám ráda " Recepty pro chuť i krásu " píše :
    " V mrazničce lze úspěšně uchovat i vyloupaná jádra ořechů - vydrží 4 měsíce. "
    V knížce " Konzervace a ukládání potravin v domácnosti " - autor Karel Půhoný se píše : " Lískové a vlašské ořechy - žluknutí jader zpomalíme zmrazením a dobrým uzavřením v obalu z hliníkové fólie. Jádra můžeme uchovávat při zachování vysoké jakosti 4 měsíce. "
    Tak snad tě tato odpověď potěší.
    Zdravím.
    anina s.

Comment

Mám vyloupaná jádra v uzavřené sklenici jenom v ledničce i dva roky a ještě se mi nestalo, že by byla žluklá.
      Blanka

Comment

Já dávám jádra vlašských ořechů do mikroten.sáčku nebo krabičky a do mrazáku a jsou výborná!!!
        LENKA

Comment

vlašské ořechy

Děvčata, strašně moc díky.

Comment

Já je taky zamražuju a je to výborné vydrží až do té doby než je spotřebuju
            MARUŠKA

Comment

Já si ořechy zavařuji do sklenic.Nasypu do sklenice, zavíčkuji a steriluji 20 minut.
              Mám vyzkoušeno, že vydrží i 5 let. Nechala jsem si jednou sklenici schválně tak dlouho. Po otevření jsou jako čerstvé. Vůbec nežluknou.
              Mirka

Comment

Pracuji...
              X