Nemáte prosím někdo recept na zavařování klobás?
Děkuji moc
Ahoj Ivulindo,, včera večer jsem ohledně nejen toho psala kámošce sms.
Nedávno na návštěvě jsme to u nich jedli a bylo to super, ale recept jsem zapoměla.
Tak jsem si ho opsala z mobilu teď a tak ho napíšu. Snad to budeš někdy dělat a třeba pak písneš, jak se povedlo.
Do láhve dáme klobásy, větší můžeme překrojit. Převaříme vodu a asi 2 - 3 cm nalijeme do sklenic, pak 30 min. sterilujeme. Na druhý den znova 30 min. sterilujeme.
Tak snad jsem nějak pomohla.
Zdraví Jana S.
A příště myslím nemusí být u dotazu smutný smajl... Určitě se dá skoro vždy nějaký recept najít nebo někdo poradí.
My jsme taky dříve dělali doma klobásy a aby vydržely,tak jsme zavařovali.Používala jsem sklenice se šroubovacím víčkem,vyšší,abych nemusela překrajovat a nevytékala zbytečně šťáva.Do sklenice se vešly tak čtyři až pět nožiček,dávala jsem velkou štamprli vody.Ale už jsem zapomněla,jak dlouho sterilovat.Tak jsem si říkala,že se musím zeptat mami,ta to má určo někde napsaný.A zatím to už napsala Janina.Čerstvý klobásky časem vysychají,ale ty zavařený nejsou právě tuhý.Ahojky
Comment