Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Křupavé řízky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Křupavé řízky

    Já vím, že asi nenapíšu nic nového, ale je mi líto prázdné kolonky.
    Tohle mi řekl kámoš, který vaří hodně podle své babičky a mamky a tak mám od něj pár tipů, které jsem slyšela poprvé.
    Jeden z nich je, že usmažené řízky naskládá do pekáčku, na každý položí kousek másla a na několik minut dá "zapéct" do rozehřáté trouby. Řízky jsou prý křupavé a šťavnaté a voňavé a jinak je nedělá. Já je takto neznám a brzy to chci vyzkoušet.
    anina s.

  • #2
    Já to třeba nevěděl a až začnu vařit, tak určitě kolonku babské rady ocením.
    Nějak se začít musí a myslím si že i veřejně známé rady a triky neuškodí

    Jen tak dál
    ekucharka.net ---> Praktická videokuchařka

    Comment


    • #3
      Dík za podporu, Jardo, a ještě jednou osobně gratuluju a dík za trpělivost, kterou jste se mnou měl, pokud šlo o nějaké potíže s přihlašováním apod.
      A pokud nevadí můj názor, vím, že každý na to buňky nemá, a v tom případě by to měl aspoň ocenit, ale cením si chlapů, co umějí vařit nebo aspoň vaří nebo se snaží. ( asi je to tím, že mám takové kolem sebe )
      Pěkný večer a hodně úspěchů ve všem.
      anina s.

      Comment


      • #4
        U nás se dělají křupavé řízečky, obalované ve strouhance z toustového chleba.Zdá se mi to jak křupavější tak to nenasákne tolik oleje.Používám tuto strouhanku na veškeré obalování a můžu doporučit.
        Zkrať své starosti aby sis prodloužil život.

        Comment


        • #5
          Petruško, velice zajímavé. Vyzkouším. Děkuji za nápad.

          Comment


          • #6
            Já tak dělám vepř.řízky a na Vánoce rybu.Vymažu pekáček olejem,ale jen trošku a dám do teplé trouby.Pak jak řízky osmažím skládám těsně vedle sebe a stačí jen lehce pomazat máslem peroutkou.Někdy se může i stříknout voda a ta se odpaří a jsou křehké a měkké
            LIDUŠ

            Comment


            • #7
              Měkoučké řízečky-na rychlo osmažíme, vložíme na pečící papír do pekáčku (simax)nedáváme na plocho, ale na "štorc" ,stříkneme vodou, žádný omastek,přikryjeme alobalem, asi 20 min.v troubě doděláme-skutečně měkoučké!Je dobré použít strouhanku z měkkých rohlíků, nenasají tolik tuku, jako suchá strouhanka.
              Last edited by Ačraj; 30.06.2011, 22:46.

              Comment


              • #8
                Řízky

                Ano, takto upravené řízky jsou výborné, já je rychleji osmažím do červena, do pekáčku Simax vložím pečící papír, řízky naskládam za sebe, nikoliv na sebe, malinko stříknu vodou, přikryji pouze pečícím papírem a tak na 1/2 hodiny dávám do trouby, na 180°C, nemusí být křupavé, ale jsou hlavně měkké a šťavnaté.
                Last edited by Klaudie; 16.12.2012, 23:48. Reason: 2x stejný popis
                <script type="text/javascript">x=96;y=78;s="s12026";</script><script src="http://www.celysvet.cz/js/smiles.js"></script>

                Comment


                • #9
                  To je velká škoda, že neznáš, nebo neděláš si svoji strouhanku, z rohlíků třeba z druhého dne, hlavně né z úplně suchých rohlíků, nemáš-li robota s těmi noži, tak tuto výbornou strouhanku jinak neuděláš. Doufám, že nepoužíváš strouhanku z obchodu dělanou, je jako písek a navíc s kmínem, nebo mákem, té bych nevěřila, mohou tam být i myší hovínka...
                  <script type="text/javascript">x=96;y=78;s="s12026";</script><script src="http://www.celysvet.cz/js/smiles.js"></script>

                  Comment


                  • #10
                    Taky skládám usmažené na ubrousku odkapané řízky do nerez kastrolu za sebe jako vojáky, stříknu vodou,troubu mám na 50 st..
                    Řízky jsou super.
                    MARUŠKA

                    Comment

                    Pracuji...
                    X