Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Čalamáda

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Čalamáda

    Hlávkové zelí, papriky zelené+červené, cibuli a okurky nakrájíme na čtverečky (jak kdo chce velké).
    Květák rozebereme na růžičky a pokud máme zelená rajčata (nedozrálá) tak ty nakrájíme k tomu, ale nemusí tam vůbec být. To vše promícháme a budeme ládovat do sklenic.
    Na dno každé sklenice dáme pár koleček mrkve a nacpeme čalamádu. Zalijeme lákem. Dělám stejný jako na okurky.
    Nebo pytlík NOVA povařit a přecedit (dle návodu na 1NOVU +75 ml vody a 1/4 litru octa 8%)
    Pokud nemám NOVU nebo NAKO, dělám si vlastní nálev a to, že do každé sklenice dám 4 nové koření, 4 celé pepře a kousek bobkového listu. Přidám čalamádu a zaliji lákem z 1,5 l vody, 0,5 l octa, 20 dkg cukru a 5 dkg soli. A zavařím. Je to sladkokyselý nálev. Nám to teda takhle chutná. Snad vám to bude chutnat taky. Věruše
    Věruše

  • #2
    Re: Čalamáda

    Věruše,tak jestli to uděláme, tak určitě chutnat bude,hlavně se zpracovala nezralá rajčata a pak to bylo,mňam!!!Dělali jsme to tak podobně,vše drobně nakrájet, promíchat a ládovat,ale to už je dávno !!!Hančí
    Hančí

    Comment


    • #3
      Re: Čalamáda

      Děvčata, hlavně ta dříve narozená, pamatujete si ještě tu paprikovou pomazánku v plechu? nebyla drahá a byla hrozně dobrá. Já jsem si ji dávala na chleba se salámem místo hořčice nebo na plátek masa potřít a na to nastrouhanou cihlu. Ta byla tak dobrá. Myslím, že jsem ji viděla ještě po revoluci, ale pak ji přestali dělat. Je to škoda, já ji měla moc ráda. J.H.
      Jana H.

      Comment


      • #4
        Re: Čalamáda

        Veruse diky moc za calamadu, urcite udelam.
        Jo a pamatuji se na yu pomazanku, byla fakt vyborna

        Comment


        • #5
          Děkuji za recept na zavařování! Vypadá to jako skvělý způsob, jak vytvořit chutné a domácí nakládané zeleniny. Vaše vlastní nálev s novým kořením, pepřem a bobkovým listem zní jako lahodná kombinace pro sladkokyselý nálev.
          rice purity test

          Comment

          Pracuji...
          X