Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Čalamáda

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Čalamáda

    Čalamáda-tak tento receptík je z TOPreceptů-moc nám chutná.

    Suroviny:

    1x hlávka zeli, 2x zelená paprika, 2x červená paprika, 2x žlutá paprika, 3x cibule, 5x mrkev, 4 dcl octa, 3 dcl oleje, 40 dkg cukr krystal, 14 dkg soli
    Postup

    Vše nakrájet na nudličky. Přidat cukr, sůl, ocel a olej. Nechat do druhého dne odležet. Zelenina pustí šťávu a tak není potřeba žádný nálev.Zeleninu dejte do skleniček a až poté přidávejte šťávu. Je jí dostatek do všech sklenic, tak je moc nepěchujte.
    Zavařovat na 80°C 25 minut.

    Měli jsme jí ještě nezavařenou k obědu a chutnala moc dobře.

    Darina

  • #2
    Darina - na calamade jste znicila mraky dobrych surovin, rekl bych , to je na vyhozeni.

    Comment


    • #3
      Původně odeslal Kazu Zobrazit příspěvek
      Darina - na calamade jste znicila mraky dobrych surovin, rekl bych , to je na vyhozeni.
      Zničila? , ale kde že. Přeci aby byla čalamáda vynikající, tak je potřeba použít kvalitních surovin.
      Vybíráme pletivo na zahrádku. Tip na lacné matrace se vždycky hodí .

      Comment


      • #4
        JÁ JI TAKY DĚLÁVALA A CHCE TO DVĚ ZÁSADY a - nenacpat do skleniček nafest aby tam bylo dostatek toho láku jinak je to suché, b - dávám na celou dávku 1 Deko které přimíchám do zeleniny aby obsah skleniček nezačal kvasit.
        Ještě navíc dávám nastrouhaný křen.
        MARUŠKA

        Comment


        • #5
          Původně odeslal hrdina Zobrazit příspěvek
          Zničila? , ale kde že. Přeci aby byla čalamáda vynikající, tak je potřeba použít kvalitních surovin.
          Kdo mluvi o nekvalitnich surovinach, nic takoveho jsem nepsal.

          Comment


          • #6
            To vypadá jako zajímavý tip. Vyzkoušíme .
            Rád vařím, ale především rád sportuji.

            Comment

            Pracuji...
            X