Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Kvašáky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Kvašáky

    3 kg okurek, 2 l vody, 70 g soli, 50 g křenu, 1 lžíce hořčičných semínek, 5 listů vinné révy nebo černého rybízu, aromatická nať např. kopr, libeček, bazalka, satirejka nebo tymián.
    Na dno velké láhve od okurek položíme vinný list, dobře omytý, ale ne spařený ( stimuluje kvašení) a aromatickou nať. Okurky ukládáme co nejtěstněji a zajistíme je, aby se při kvašení nezvedly. Prokládáme křenem, nahoru sypeme hořčičná semínka. Vodu svařenou se solí nalijeme ještě horkou na okurky a pevně zavíčkujeme. Postavíme na teplé ( nejlépe slunečné) místo a podložíme miskou, neboť při kvašení někdy část láku vyteče ( není na závadu). Kvašení trvá 10 - 15 dní ( záleží na teplotě). Po ukončření kvašení se lák pročistí a zákal se usadí u dna. Po přenesení do chladna hladina poklesne a víčko se přisaje jako při sterilaci. Takto naložené kvašáky vydrží až 2 roky.
    Čerpáno z Kuchyně křížem krážem od Vladimíra Hůny.
    Jana H.

  • #2
    Velmi dobrý recept.

    Comment


    • #3
      The formula is quite complicated. How long does it last?
      fish eat fish

      Comment


      • #4
        An exciting, adrenaline-fueled environment is created by Geometry Dash's fast-paced gameplay. Players will be on the edge of their seats as they tackle each level's exhilarating challenge, complete with precisely timed jumps. There is no feeling quite like the rush you get when you conquer challenging levels.

        Comment

        Pracuji...
        X