Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Jahodová marmeláda s mandlemi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Jahodová marmeláda s mandlemi

    2 kg zralých jahod, 2 kg želírovacího cukru, 200 g mandlových plátků, 5 g kyseliny citrónové
    Jahody omyjeme a necháme zcela oschnout. Zbavíme je stopek a rozpůlíme. Z želírovacího cukru odebereme 2 lžíce. Ostatní cukr promícháme s ovocem a necháme přes noc odležet. Proleželou směs dáme do hrnce a na mírném ohni přivedeme pomalu k varu. Mezitím osmahneme v suché pánvi mandlové plátky dozlatova. Dvě lžíce želírovacího cukru promícháme s kyselinou citrónovou a přimícháme přímo do vařících jahod. Zavařeninu necháme asi dvě minuty vřít, dokud z ní není hustá želatinová hmota. Hrnec odstavíme z plotny a přimícháme osmahnuté mandle. Sklenice naplníme a zavřeme. Během chladnutí naplněné sklenice často obracíme, aby se mandle stejnoměrně rozmístily.

  • #2
    Danielo, to vypadá zajímavě a vůbec to s mandlemi neznám. Musí to být dobrota, přesto, že už sladké nezavařuju.
    anina s.

    Comment


    • #3
      to take je dobrota mam jeste mam posledni marmeladu a mela sem jich 6 a uz sou pryc

      Comment

      Pracuji...
      X