Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Jak zavařovat rajčata?Ve vlastní šťávě...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Jak zavařovat rajčata?Ve vlastní šťávě...

    Na netu jsou recepty snad jen dva ato jen samotná rajčata a nebo osolená na plátky naskládaná do sklenic a zavařit,jenže nevím jestli by se takto samotná nekazila...???Kdo prosím poradí,nebo má osvědčený recept na rajčata ve vlastní šťávě,budu moc ráda a všem předem děkuji.Urodilo se hódně rajčat a kečup se mi zrovna dělat nechce,nebo až na konec.
    Radka

  • #2
    Já nakrájená rajčata nacpu do flašek a zavíčkuju.Sterilizuji klasicky na 80 stupnů 20 minut.To je vše.
    MARUŠKA

    Comment


    • #3
      Maruško děkuju,tak jsem zkusila a akorát trošku ossolila.Zavařila jsem v mikrovlnce.Tak jsem zvědavá jestli vydrží...Zjistila jsem,že některé sklenice po vitažení z mikrovlnky jsou hodně horké na spodu a k vršku jen teplé,tak mám obavu jestli se mi nezačnou kazit... Velké sklenice jsem zavařovala asi 4min,malé 2-3min,poznám a odhadnu podle toho jak začne zavařenina od spodu bublat.
      Attached Files
      Last edited by jesterka; 09.08.2009, 15:40.
      Radka

      Comment


      • #4
        Děvčata a ty rajčata spaříte a zbavíte slupek ???? Dostala jsem tašku rajčat.
        Ivana M

        Comment


        • #5
          Já je jenom přepůlím, nebo na čtvrtky a vykrojím to tvrdé.Nespařuji, ani neloupu, potom se to stejně pasíruje, když se to dá do omáčky. Nacpu do skleniček a ted už steriluji v MVT. Zatím drží všechny. Nesolím, je potom moc šťávy.
          Maruš

          Comment


          • #6
            Maruško, jdu na to a díky. Máš pravdu že to potom mixnu a ještě přecedím. zbytečná práce taďkon se s tím loupat.
            Ivana M

            Comment


            • #7
              Neloupat jen přepůlit naskládat můžeš trochu osolit.Vykroj bubáky .Z oloupaných bys měla kaši
              MARUŠKA

              Comment


              • #8
                Původně odeslal maruška Zobrazit příspěvek
                Neloupat jen přepůlit naskládat můžeš trochu osolit.Vykroj bubáky .Z oloupaných bys měla kaši
                Dobrý večer paní Maruško, já rajčata oloupu, vykrojím bubáka a vyndám semínka, zbytek nakrájím na menší kostky, nacpu do sklenic a tak asi 10 minut zavařuji (voda bublá). Nikdy jsem z nich kaši neměla, používám je místo protlaku do masa na špagety a do rajčatovo sýrové omáčky na těstoviny, v obou ještě tak 10 minut dusím a je to tak akorát, jsou vidět kousky rajčat. Nemáme rádi slupky z rajčat a tyhle dvě omáčky nám s protlakem tak moc nechutnají (do špagetové ještě přidávám kečup, ale ten jenom na chuť). Je to sice patlačka, ale nějakou tu ušetřenou kačku to dá . Mějte se krásně. Jana V.

                Comment


                • #9
                  Moje maninka rajčata oloupe,čast rozvaří,propasíruje a část nakrájí na proužky,které dá do sklenic a zalije tím propasírovaným.Pěstuje na to oválnou italskou odrůdu.Pak někam přidá česnek,někam bazalku,někam zelenou cibul.nať.Sterilizuje 20 min.při 80 st.Můžeme jí celá rodina ruce utrhat.

                  Comment

                  Pracuji...
                  X