Holky mám prosbu,chystám se zavařovat broskve,už jsem je dělala,ale nevím přesně kolik nálevu-jindy jsem dala asi moc a pak v hrnci při zavařování přeteče a ve finále ve sklenici chybí nálev,tím pádem vrchní vrstva broskví zhnědne.Takže musím dát méně nálevu,ale kolik?Potom kolik nejméně můžu dát cukru na 1l nálevu.Uvádí se 400-500g,ale někde píší i jen 200g,ale zase aby při tomto množství se zavařenina nekazila,nebo dát raději na půl sacharin-nemám zkušenost až takovou.Kdo poradí?Všem móc děkuju.Pište prosím ještě dnes jdu na to...
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Jak zavařovat broskve?
Collapse
X
-
Maruško
Móc děkuji za rady,zavařuji broskve trošku tvrdší a určitě ne dlouho to je pravda.Plody loupu nožem,ale dočetla jsem se ,že se dají spařit horkou vodou,ochladí se a půjdou sloupnout.Zkusila jsem ponořit do vřelé vody asi na 3 min,pak zchladila -ale loupat nejdou,tak raději okrájím,abych je ,,neuvařila" předem.Asi jdou loupat jen ty měkčí...Jdu na to,jestli se povedou tak vyfotím.Přeji pěkný večer,Radka
Comment
-
No to je jasný,jsem pochopila,ale nezadařilo se...První várku na malý hrnec jsem dala nálev těch asi 4-5cm pod okraj,ale ve finále dost chybí a broskve hnědnou.Do druhé jsem přidala:asi 2,5cm pod okraj,ale taky málo.Do třetice všeho dobrého jsem dala pod závit to je 1cm od vrchního kraje a to je akorát,ono asi záleží na tvrdosti a možná odrůdě,tak už vím,musím si to někde napsat,nejlépe na zeď u ledničky,protože za rok zapomenu kam jsem tuhle poznámku zaznamenala...Nebo nakouknu sem...cha cha
S tou mikrovlnkou mám strach,mám jen obyč. na ohřívání-to snad ale nevadí ne?Holky stejně dík za rychlou a ochotnou pomoc.
Comment
-
Maruško, v loni jsem zavařila broskve v mikrovlnce a všechny jsem postupně vyhodila byli plesnivé,tak nevím kde jsem udělala chybu, také jsem zavařovala okurky jsou v pohodě.Letos jsem dala trěšně a jak si to pěnilo a ta pěna je tam pořát a to stejné meruńky(sklenice jsou myté v myčce ) ale mám od každého jednu sklenici.Prosím poraď Marie.(Lilie)Lilie
Comment
Comment