1 kg červeného rybízu
1/4 lt vody
1/4 lt octa
65 dkg pískového cukru
1,5 dcl vody
kousek celé skořice
3 ks hřebíčku
Rybíz opláchneme, přelijeme vroucí vodou s octem a scedíme.
Do kastrolu dáme 1,5 dcl vody, přidáme cukr, rybíz, koření a 10 minut povaříme.
Ještě horké plníme do nahřátých skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout.
Je to dobré do svíčkové, ale i k masu. No a já to můžu i jen tak.
1/4 lt vody
1/4 lt octa
65 dkg pískového cukru
1,5 dcl vody
kousek celé skořice
3 ks hřebíčku
Rybíz opláchneme, přelijeme vroucí vodou s octem a scedíme.
Do kastrolu dáme 1,5 dcl vody, přidáme cukr, rybíz, koření a 10 minut povaříme.
Ještě horké plníme do nahřátých skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout.
Je to dobré do svíčkové, ale i k masu. No a já to můžu i jen tak.
Comment