Na mašince umelu červený nebo černý rybíz.
Z jedné strany padají stopky a šlupky z druhé teče šťáva.
Šťávu si odměřím v litrové nádobě do tzv,pernice /smaltovaný bílý škopík/
Na 1 litr šťávy dám 1,5 kg pískového cukru.
Cukr se šťávou rozmíchám a přidám konzervační přípravek / je v pytlíku velkém asi jako prášek do pečiva a je na 5 litrů šťávy nebo 3 kg ovoce.Pořádně promíchám.
Během 24 hodin míchám tak dlouho dokud se cukr nerozpustí.
Marmeláda vám při tom začne želírovat.
Po rozpuštění cukru plním do vymytých skleniček a uzavřu šroubovacím víčkem
Já dávam nahoru trochu rumu.Skleničky neobracím.
POZOR rybíz musí být dostatečně zralý!!
Z jedné strany padají stopky a šlupky z druhé teče šťáva.
Šťávu si odměřím v litrové nádobě do tzv,pernice /smaltovaný bílý škopík/
Na 1 litr šťávy dám 1,5 kg pískového cukru.
Cukr se šťávou rozmíchám a přidám konzervační přípravek / je v pytlíku velkém asi jako prášek do pečiva a je na 5 litrů šťávy nebo 3 kg ovoce.Pořádně promíchám.
Během 24 hodin míchám tak dlouho dokud se cukr nerozpustí.
Marmeláda vám při tom začne želírovat.
Po rozpuštění cukru plním do vymytých skleniček a uzavřu šroubovacím víčkem
Já dávam nahoru trochu rumu.Skleničky neobracím.
POZOR rybíz musí být dostatečně zralý!!
Comment