Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Rybízová marmeláda za studena

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Rybízová marmeláda za studena

    Na mašince umelu červený nebo černý rybíz.
    Z jedné strany padají stopky a šlupky z druhé teče šťáva.
    Šťávu si odměřím v litrové nádobě do tzv,pernice /smaltovaný bílý škopík/
    Na 1 litr šťávy dám 1,5 kg pískového cukru.
    Cukr se šťávou rozmíchám a přidám konzervační přípravek / je v pytlíku velkém asi jako prášek do pečiva a je na 5 litrů šťávy nebo 3 kg ovoce.Pořádně promíchám.
    Během 24 hodin míchám tak dlouho dokud se cukr nerozpustí.
    Marmeláda vám při tom začne želírovat.
    Po rozpuštění cukru plním do vymytých skleniček a uzavřu šroubovacím víčkem
    Já dávam nahoru trochu rumu.Skleničky neobracím.
    POZOR rybíz musí být dostatečně zralý!!
    MARUŠKA

  • #2
    Maruško,díííky.Takhle jsem to vážně ještě neslyšela,to koukám,jako blázen a to se nekazí,nekvasí a zhoustne samo???Já slyšela jen o černém rybízu,kvůli vitamínům a nějak míchat a míchat jen s cukrem,že želíruje pak sám, až se to celý rozpustí nějak,ale už jsem nevěděla jak.
    Můžeš příležitostně hodit obrázek toho konzervačního přípravku,(co to asi je??nemůžu moc používat chemii,snad je to něco přírodního,jinak by to nemělo snad smysl dělat za studena,né) nebo název,prosím.
    Ahojky jak bude příležitost vyzkouším.
    Hančí

    Comment


    • #3
      Název toho konzervantu napíšu musím ho jít koupit.
      MARUŠKA

      Comment


      • #4
        Konzervant

        HANČÍ ten konzervant je od Dr,Oetkera a jmenuje se Pomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny.Je to sáček na 5 litrů šťávy o obsahu 5g.Rozmíchá se ve šťávě na 1 litr dáš 1gram konzervantu.
        MARUŠKA

        Comment


        • #5
          Maruško,díky!!!!
          Hančí

          Comment

          Pracuji...
          X