Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Zavařování paprik

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Zavařování paprik

    Svaříme 1 lt vody, 4 dkg soli, 10 dkg cukru krystal, 1/3 lt octa 8%, 3 bobkové lidty, 5 zrníček celého pepře, 5 zrníček nového koření.
    Papriku (nejlépe červenou a žlutou) nakrájíme na proužky, skládáme do sklenic, prokládáme cibulí dle chuti, zalijeme nálevem a navrch dáme 1 stroužek česneku a 1 lžičku oleje.
    Dávám do menších sklenic (od majonézy apod.). Jsou moc dobré k masu,jako ozdoba na talíř nebo i jenom tak.
    Maruš

  • #2
    Maruško, ty skleničky už dál nezavařuješ?
    Soňa

    Comment


    • #3
      Samozřejmě, že je ještě steriluji tak na 80 stupňů po dobu 15 minut. Zapomněla jsem to napsat.
      Maruš

      Comment


      • #4
        Maruško, děkuji!
        Soňa

        Comment


        • #5
          Tak sterilizace skleniček se musí dělat přeci před každým zavařováním, ne? . Jinak by nám to moc dlouho nevydrželo
          Rád vařím, ale především rád sportuji.

          Comment

          Pracuji...
          X