Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Podvodnice

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Podvodnice

    na titulní stránce ekucharky, hledal jeden kanaďan recept na cukroví kynuté pod vodou,
    myslel, že jsou to boží milosti.
    Podle mě myslel podvodnice a tak přidávám recept, je starý a osvědčený a málem jsem na něj už zapomněla

    300 g hladké mouky
    200 g másla)
    4 lžíce mléka
    20 g droždí
    zaděláme těsto, zabalíme ho do utěrky a dáme do nádoby se studenou vodou, kde ho necháme asi 2 hodiny kynout, než nám vyplave nahoru
    Pak těsto tence vyválíme a vykrajujeme různé tvary, v předehřáté troubě pečeme max. na 200 stupňů C.
    Teplé obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.
    HankaP

  • #2
    Re: Podvodnice

    Podvodnice, to je známé cukroví. My jsme je dělávali taky, už jsem je leta napakla. Ono to je takový vyfouklý, jako šlehačkový, nebo vínový. Jsou docela dobrý. Věrka.
    Věrka.

    Comment


    • #3
      Podvodnice děláme jako rodinný recept již 4 generaci - tvar malého koláčku s rozinkami. Je to mňamka.
      Iva

      Comment


      • #4
        Já si pamatuji,že je to suché,vyfouklé a v cukru obalené.Já dělám raději vinné.Je to jednodušší a taky výborné.

        Comment

        Pracuji...
        X