Tahle dobrůtka je opravdu mana nebeská...
TOFFIFE
1 studené zkaramelizované Salko(viz.např. recept na medovník)
celá jádra lískových oříšků
100g čokolády na vaření
50g másla
Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni nebo opatrně v mikrovlnce (pomalu na "rozmrazovací" výkon).
Do malých papírových košíčků vlijeme trošku čokolády a necháme chvilku ztuhnout.
Lžičkou ukrajujeme malé kousky tuhého zkaramelizovaného Salka do kterého vmáčkneme oříšek.
Karamel s oříškem vložíme do košíčku na vrstvu čokolády a vše znovu zalijeme čokoládou.
Oříšek může z čokolády trošku vyčnívat. Vše necháme ztuhnout v chladu - tamtéž i uchováváme .
Kdo by neznal přípravu zkaramelizovaného Salka, podívejte se na Ivančin videorecept na medovník, tam je to bezvadně vysvětlené. Takto upravené Salko se hodí do mnoha receptů na cukroví a různé krémy nebo náplně.
TOFFIFE
1 studené zkaramelizované Salko(viz.např. recept na medovník)
celá jádra lískových oříšků
100g čokolády na vaření
50g másla
Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni nebo opatrně v mikrovlnce (pomalu na "rozmrazovací" výkon).
Do malých papírových košíčků vlijeme trošku čokolády a necháme chvilku ztuhnout.
Lžičkou ukrajujeme malé kousky tuhého zkaramelizovaného Salka do kterého vmáčkneme oříšek.
Karamel s oříškem vložíme do košíčku na vrstvu čokolády a vše znovu zalijeme čokoládou.
Oříšek může z čokolády trošku vyčnívat. Vše necháme ztuhnout v chladu - tamtéž i uchováváme .
Kdo by neznal přípravu zkaramelizovaného Salka, podívejte se na Ivančin videorecept na medovník, tam je to bezvadně vysvětlené. Takto upravené Salko se hodí do mnoha receptů na cukroví a různé krémy nebo náplně.
Comment