Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Tereziánský koláč

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Tereziánský koláč

    14 dkg másla
    14 dkg cukru
    1 žloutek

    Tyto suroviny ušleháme a přidáme:

    14 dkg lísko. oříšků /musí být lískové/
    sníh ze 4 bílků /i z více/
    7 dkg hladké mouky

    Vymícháme těstíčko, které rozetřeme na plech 1 cm vysoko a prudce upečeme.

    Utřeme směs z 3 žloutků a 12 dkg cukru moučka. Tuto směs natřeme na upečenou placku. Celé posypeme nasekanými lískovými oříšky a sušíme v troubě. Z hotového vykrajujeme různé tvary nebo jen krájíme na tyčky. Výborné!!!

  • #2
    Re: Tereziánský koláč

    Ahoj, chtela jsem se zeptat: fakt se vykrajuje upecene? Nelame se? M.
    Marie z Moravy

    Comment


    • #3
      Re: Tereziánský koláč

      Opravdu se vykrajuje upečené. Je to stejné jako třeba žloutkové řezy, pokud je znáte. Samozřejmě že když se vykrajují různé tvary, zbyde ten okraj, tak z toho dělám zase jiné cukroví. Rozdrobím ho a použiju. Pokud se dělají tyčky , nezbývá nic. Trošku se to na krajích občas ulomí, ale není to tak moc. Ten nůž nebo tu formičku přitom máčím ve vřelé vodě. Jde to pak mnohem lépe.

      Comment

      Pracuji...
      X