Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Vanilkové rohlíčky ze špaldové mouky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Vanilkové rohlíčky ze špaldové mouky

    Vanilkové rohlíčky jsou klasika na vánoce, ale už vloni jsem vyzkoušela jejich zdravější variantu a byly moc dobré, proto se chci s vámi o tento recept podělit:

    250 g celozrnné špaldové mouky hladké
    180 g kvalitního másla nebo rostlinného tuku Alsan Bio
    100 g mletých ořechů
    60 g třtinového cukru
    2 žloutky
    citrónová kůra
    vanilkový cukr na obalení nebo vanilkový lusk smíchaný s třtinovým cukrem případně sušené ovesné mléko smíchané s fruktozovým vanilkovým cukrem

    Vytvoříme těsto, které necháme v ledničce odpočinout do druhého dne. Poté děláme malé rohlíčky, dáme na plech vyložený pečícím papírem nebo fólii a pečeme v mírně předehřáté troubě do růžova. Po upečení necháme mírně vychladnout, a pak obalujeme buď ve směsi ovesného sušeného mléka s vanilkovým fruktozovým cukrem nebo ve třtinovém cukru, který smícháme s vanikou nebo můžeme obalovat jen ve fruktozovém vanilkovém cukru - opatrně jsou křehké. Já tedy používám první variantu.

  • #2
    pETRULINKO, ZROVNA VCERA JSEM NA TEBE MYSLELA, CO ASI PECES
    Ja si vcera udelala testo na klasiku, ale toto vyzkousim, jen nevim, zda mam tu mouku doma Dekuji za recept. M.
    Marie z Moravy

    Comment


    • #3
      Maruško, já jsem toho pekla víc ve zdravější variantě a myslím, že se vše povedlo. Syn dnes ochutnával a chválil.

      Comment


      • #4
        Petrulinko, rohlicky se podarily, diky moc a myslim, ze i chutnaji, jasne, ze se musi odlezet , budes-li mit cas a silu, napis mi jeste nejake RCPTy, co mas ve zdravejsi forme odzkouseny. Ja chci jeste udelat zitra pernicky, jen nevim, zda mouku uplne jen spaldovou ci napul...
        Cukr jsem koupila za asi Kc 56 kilo a mouku za.45 nevim, jaka je relace, zda se podivat jinde nebo se to da??? Diky a mej se mooooc pekne. M.
        Marie z Moravy

        Comment


        • #5
          Maruško, perníčky jsou lepší z žitné mouky, a ta vyjde levněji, něco okolo 20 Kč. Špaldovou mouku jsem nakoupila u nás v Opavě ve zdravé výživě v akci za 35 Kč, jinak stojí cca 53 Kč. Cukr máš za dobrou cenu. Já jsem tady dávala ještě recept na linecké, to mým klukům hodně chutná. A já si hodně recepty i upravuju, když se mi třeba nějaký líbí, tak si vyměním suroviny za zdravější a je to. Ale ještě nějaký recept sem dám. Sice tady děvčata moc tomu zdravějšímu vaření a pečení neholdují, ale třeba to někdy zkusí. Tak ať se ti perníčky vydaří.

          Comment

          Pracuji...
          X