Vanilkové rohlíčky jsou klasika na vánoce, ale už vloni jsem vyzkoušela jejich zdravější variantu a byly moc dobré, proto se chci s vámi o tento recept podělit:
250 g celozrnné špaldové mouky hladké
180 g kvalitního másla nebo rostlinného tuku Alsan Bio
100 g mletých ořechů
60 g třtinového cukru
2 žloutky
citrónová kůra
vanilkový cukr na obalení nebo vanilkový lusk smíchaný s třtinovým cukrem případně sušené ovesné mléko smíchané s fruktozovým vanilkovým cukrem
Vytvoříme těsto, které necháme v ledničce odpočinout do druhého dne. Poté děláme malé rohlíčky, dáme na plech vyložený pečícím papírem nebo fólii a pečeme v mírně předehřáté troubě do růžova. Po upečení necháme mírně vychladnout, a pak obalujeme buď ve směsi ovesného sušeného mléka s vanilkovým fruktozovým cukrem nebo ve třtinovém cukru, který smícháme s vanikou nebo můžeme obalovat jen ve fruktozovém vanilkovém cukru - opatrně jsou křehké. Já tedy používám první variantu.
250 g celozrnné špaldové mouky hladké
180 g kvalitního másla nebo rostlinného tuku Alsan Bio
100 g mletých ořechů
60 g třtinového cukru
2 žloutky
citrónová kůra
vanilkový cukr na obalení nebo vanilkový lusk smíchaný s třtinovým cukrem případně sušené ovesné mléko smíchané s fruktozovým vanilkovým cukrem
Vytvoříme těsto, které necháme v ledničce odpočinout do druhého dne. Poté děláme malé rohlíčky, dáme na plech vyložený pečícím papírem nebo fólii a pečeme v mírně předehřáté troubě do růžova. Po upečení necháme mírně vychladnout, a pak obalujeme buď ve směsi ovesného sušeného mléka s vanilkovým fruktozovým cukrem nebo ve třtinovém cukru, který smícháme s vanikou nebo můžeme obalovat jen ve fruktozovém vanilkovém cukru - opatrně jsou křehké. Já tedy používám první variantu.
Comment