PAŘÍŽSKÉ ROHLÍČKY ze 2 dávek je cca 100 ks rohlíčků /ne obřích/
Těsto:
20 dkg mletých ořechů
15 dkg ml. cukru
1 celé vejce a 1 žloutek
2 - 2.5 malé hrstičky velmi jemné strouhanky
Vypracovat těsto, udělat rohlíčky - vyválet a péct v mírné troubě na 130 st.C, plech podsypat ml. cukrem a péct na papíře.
Krém: je na 2 dávky rohlíčků
1 celá šlehačka - den předem svařit, nechat vychladit a nešlehat
20 dkg ml. cukru
4 PL kakaa
1 máslo - vše vyšlehat a musí to mít stejnou pokojovou teplotu , nakonec vmíchat po částech šlehačku neušlehanou (i ta musí mít pokojovou teplotu)
Poleva:
10 dkg čokolády na vaření a trochu 100% tuku nebo Heru
jsou fakt výborné
Těsto:
20 dkg mletých ořechů
15 dkg ml. cukru
1 celé vejce a 1 žloutek
2 - 2.5 malé hrstičky velmi jemné strouhanky
Vypracovat těsto, udělat rohlíčky - vyválet a péct v mírné troubě na 130 st.C, plech podsypat ml. cukrem a péct na papíře.
Krém: je na 2 dávky rohlíčků
1 celá šlehačka - den předem svařit, nechat vychladit a nešlehat
20 dkg ml. cukru
4 PL kakaa
1 máslo - vše vyšlehat a musí to mít stejnou pokojovou teplotu , nakonec vmíchat po částech šlehačku neušlehanou (i ta musí mít pokojovou teplotu)
Poleva:
10 dkg čokolády na vaření a trochu 100% tuku nebo Heru
jsou fakt výborné
Comment