Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Pařížské rohlíčky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Pařížské rohlíčky

    PAŘÍŽSKÉ ROHLÍČKY ze 2 dávek je cca 100 ks rohlíčků /ne obřích/

    Těsto:
    20 dkg mletých ořechů
    15 dkg ml. cukru
    1 celé vejce a 1 žloutek
    2 - 2.5 malé hrstičky velmi jemné strouhanky

    Vypracovat těsto, udělat rohlíčky - vyválet a péct v mírné troubě na 130 st.C, plech podsypat ml. cukrem a péct na papíře.

    Krém: je na 2 dávky rohlíčků

    1 celá šlehačka - den předem svařit, nechat vychladit a nešlehat
    20 dkg ml. cukru
    4 PL kakaa
    1 máslo - vše vyšlehat a musí to mít stejnou pokojovou teplotu , nakonec vmíchat po částech šlehačku neušlehanou (i ta musí mít pokojovou teplotu)

    Poleva:
    10 dkg čokolády na vaření a trochu 100% tuku nebo Heru

    jsou fakt výborné
    Ahojky VŠEM
    Věrka

  • #2
    Věrko moc díky a to těsto se šlehá nad párou nebo normál.už ničemu nerozumím...i ten krém každý vaří jinak,ta šlehačka se svaří jen samotná a to osttní se druhý dn do ní vmíchá???
    LENKA

    Comment


    • #3
      Věrko tak tyto rohlíčky se stříkají nebo vyvalují jako vanilkové???pak cukr,máslo,kakao vyšlehat a přidat do té svařené vychlazené šlehačky a zamíchat-je to tak správně????díky Lenka
      a ty rohlíčky to je 1 dávka a krém na 2 dávky???musím se na všechno zeptat
      Last edited by lenka24; 08.12.2011, 12:53.
      LENKA

      Comment


      • #4
        Leni,těsto děláš jak na vanilkové,není to stříkané, zkrátka si rohlíčky uděláš jak Ti to bude vyhovovat. No a ten krém je tak,že vyšleháš všechny suroviny a do toho vmícháš po částech tu neušlehanou,ale převařenou šlehačku.Myslela jsi to tak správně,klidně se ptej,já to taky tak někdy dělám.Tak hodně zdaru,nic to není. Těsto se nešlehá nad parou,normálně na vále.
        Ahojky VŠEM
        Věrka

        Comment


        • #5
          Věruško ještě jednou díky za vysvětlení,pěkný den!díky
          LENKA

          Comment


          • #6
            Věrko to je ten krém???????ještě jeden dotaz-jak asi dlouhopéct-tak zhruba cca díky moc
            LENKA

            Comment


            • #7
              Tak tyto rohlíčky občas dělávám, naposledy jsem je pekla na bráchovu svatbu a dělám je tak, že si vezmu formičku na rohlíčky a po kouskách do formičky vtlačuju těsto, a pak vyklepnu na plech, tak je mám všechny stejné. Jelikož tam není tuk, tak se v troubě neroztečou.

              Comment


              • #8
                Věrko jsou výborný a krém také-moc děkuji za skvělý a bezvadný receptík,díky díky
                LENKA

                Comment

                Pracuji...
                X