Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Suchary

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Suchary

    4 bílky
    12 dkg práškového cukru

    to vše vyšleháme a přidáme

    12 dk hl mouky přidáma

    10 dkg celých mandlí / můžeme dát napůl ořechy, ty nasekáme/

    Dáme do vymazané a moukou vysypané formy /srnčí hřbet/ a pečeme ve velmi mírné troubě 3/4 hodiny.
    Upečené zabalíme do suché útěrky a necháme odležet do druhého dne.
    Druhý den krájíme co nejtenší plátky, dáme je na suchý plech do rozpálené trouby a necháme chvilinku zapéct.

    Je to vynikající lahůdka, musí se nechat několik dní naležet, ale jinak výborné. Já to ještě nepekla, vždy to peče dcera mě to hrozně chutná!


  • #2
    Jindro já to peču často a mám to jako Mandlové lupínky,ale všeho po 10. 4 bílky,10 dkg cukru a 10 dkg hl. mouky a 10 dkg mandlí celých.Je to sice určené na usušení,ale u nás jsme to ještě nemohli ochutnat,protože je to mor a sní se to hned.Někde jsem tu viděla i na slano,taky by to nemuselo být špatné.

    Comment


    • #3
      zrovna něco takového jsem hledala na upotřebení bílků dnes vyzkouším!
      Ty mandličky přídáváte celé i se slupkou, nebo bez?
      Last edited by Brittana; 08.12.2011, 11:20.

      Comment

      Pracuji...
      X