Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Pařížské rohlíčky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Pařížské rohlíčky

    PAŘÍŽSKÉ ROHLÍČKY

    Těsto

    300 g hl. mouky
    120 g mouč. cukru
    250 g Hery
    90 g mletých ořechů ( já používám vlašáky)
    2 žloutky

    Krém

    2 vejce
    4 žloutky
    300 g mouč. cukru
    375 g másla
    Ušlehat nad parou, nevařit.

    Zpracujeme těsto a vtlačujeme do rohlíčkových formiček. Po upečení a vychladnutí stříkáme na rohlíčky ozdobně krém. Dáme ztuhnout a potom krémovou část namáčíme v čokoládové polevě. Takto původní recept. Já do půlky krému přidám kakao. Takže náplň světlá a tmavá, podle chuti.
    Recept je ze soutěže Ván. receptů Městské knihovny Sokolov. Zaslala paní J.B. ze Žlutic, celé jméno neuvádím, nevím, zda by se to paní líbilo. Jsou opravdu vynikající.
    Renata

  • #2
    A tak to je něco jiného,já dělám ořechové,ale bílkové.Jako jsou kupované ty jádrovky.Je to po upečení tvrdé a potom to změkně a zdobí se to stejně.

    Comment


    • #3
      Právě proto mě Jaruš ten recept zaujal. Já dříve dělala taky ty sušinky. V těch receptech je toho více zajímavého, no zatím nebyl čas. Můžeš mrknout na www.mksokolov.cz, archiv Vánoční pečení.
      Renata

      Comment


      • #4
        DEvcatka, diky moc, ja myslela takove ty strikane, mam 1 recept, kde se bilky jen zhrivaji nad parou - tedy michaji a neslehaji. To je presne ono, jenze se roztecou, i kdyz delam male, tak to pak neni ono vzhledove. Slehane mam taky, ale to uz je jina chut. Tyto urcite pozkousim, ale Jarus, pokud mas nahodou ty "michane" nad parou, napis mi jeste recept. Diky.
        Marie z Moravy

        Comment


        • #5
          Tak tyto asi zkusím, vypadají jednoše, to je pro mně. renčo, dík. Jak dlouho se pečou před plněním, prosím???????
          Jana H.

          Comment


          • #6
            JaniH, pekla jsem je teprve třikrát. Poprvé jsme je hned zdlábli. Pak už jak byl čas. Já bohužel nemohu plánovat. Letos je budu dělat možná tento týden. Krémové plním tak týden před svátky a pak do chládku. Ještě jsem chtěla napsat, kdyby nechtěli jít vyklopit, tak rychle otočit a hodit přez ně mokrou utěrku. Kdo formičky vymazává, tak to nebude třeba. Já to nedělám.
            Renata

            Comment


            • #7
              Marie z Moravy objevila jsem tu recept od Doubek je teď jako první.Já je dělám a když je máš moc řídké,ještě jsem je zahušťovala strouhankou.Toto je trochu jiný poměr,ale jednodušší.Já dříve svářela cukr na oko a potom vešlehala do ušlehaných bílků.Bylo to trochu složité,tohle je jednodušší,tak je vyzkouším,protože u nás je milují.Já myslela,že tohle jsou ony,ale je to zase jinak zajímavé,ale já už upekla jiné,tak zase jindy.

              Comment

              Pracuji...
              X