PAŘÍŽSKÉ ROHLÍČKY
Těsto
300 g hl. mouky
120 g mouč. cukru
250 g Hery
90 g mletých ořechů ( já používám vlašáky)
2 žloutky
Krém
2 vejce
4 žloutky
300 g mouč. cukru
375 g másla
Ušlehat nad parou, nevařit.
Zpracujeme těsto a vtlačujeme do rohlíčkových formiček. Po upečení a vychladnutí stříkáme na rohlíčky ozdobně krém. Dáme ztuhnout a potom krémovou část namáčíme v čokoládové polevě. Takto původní recept. Já do půlky krému přidám kakao. Takže náplň světlá a tmavá, podle chuti.
Recept je ze soutěže Ván. receptů Městské knihovny Sokolov. Zaslala paní J.B. ze Žlutic, celé jméno neuvádím, nevím, zda by se to paní líbilo. Jsou opravdu vynikající.
Těsto
300 g hl. mouky
120 g mouč. cukru
250 g Hery
90 g mletých ořechů ( já používám vlašáky)
2 žloutky
Krém
2 vejce
4 žloutky
300 g mouč. cukru
375 g másla
Ušlehat nad parou, nevařit.
Zpracujeme těsto a vtlačujeme do rohlíčkových formiček. Po upečení a vychladnutí stříkáme na rohlíčky ozdobně krém. Dáme ztuhnout a potom krémovou část namáčíme v čokoládové polevě. Takto původní recept. Já do půlky krému přidám kakao. Takže náplň světlá a tmavá, podle chuti.
Recept je ze soutěže Ván. receptů Městské knihovny Sokolov. Zaslala paní J.B. ze Žlutic, celé jméno neuvádím, nevím, zda by se to paní líbilo. Jsou opravdu vynikající.
Comment