Bílková poleva na zdobení perníčků
1 BÍLEK
20 dkg MOČKOVÉHO CUKRU -2 x prosátého !!!
1 lžička SOLAMYLU
pár kapek citrónové šťávy
Vše utřeme v míse nejlépe el.šlehačem do požadované hladké konzistence-ani řídké ani tuhé..Vyzkoušíme na stůl nebo papír pár kapek či proužek-nesmí nám stéct dohromady.Pokud by byla směs hodně řídká přidáme cukr,nebo v případě,že je moc tuhá doplníme pár kapek citr.šťávy.
Nespotřebovanou polevu uchováváme v dobře uzavřené misce nebo překryté potrav.fólií v ledničce.Zdobičku se zbytkem polevy lze uchovat taky v chladu.Pokud chceme perníčky barevné,obarvíme si části polevy v malých nádobkách pomocí potrav.barviva : BRETONU.
Pozn.: ještě musím dodat,že poleva po důkladném zaschnutí(zasychá docela rychle) bezvadně drží,hned tak se neulomí,ani dotekem neotře..asi je to tím solamylem...
1 BÍLEK
20 dkg MOČKOVÉHO CUKRU -2 x prosátého !!!
1 lžička SOLAMYLU
pár kapek citrónové šťávy
Vše utřeme v míse nejlépe el.šlehačem do požadované hladké konzistence-ani řídké ani tuhé..Vyzkoušíme na stůl nebo papír pár kapek či proužek-nesmí nám stéct dohromady.Pokud by byla směs hodně řídká přidáme cukr,nebo v případě,že je moc tuhá doplníme pár kapek citr.šťávy.
Nespotřebovanou polevu uchováváme v dobře uzavřené misce nebo překryté potrav.fólií v ledničce.Zdobičku se zbytkem polevy lze uchovat taky v chladu.Pokud chceme perníčky barevné,obarvíme si části polevy v malých nádobkách pomocí potrav.barviva : BRETONU.
Pozn.: ještě musím dodat,že poleva po důkladném zaschnutí(zasychá docela rychle) bezvadně drží,hned tak se neulomí,ani dotekem neotře..asi je to tím solamylem...
Comment