Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Nádivky do cukroví

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Nádivky do cukroví

    Kávová

    100g mletých piškotů
    80g másla
    2 lžíce mouč. cukru
    1 lžíci rumu
    Vychladlá káva, je dělám z Nesc.

    Piškoty navlhčíme kávou. Máslo s cukrem a rumem utřít do pěny. Pak vše spojit. Podle potřeby, aby se dobře mazalo, přidat rum nebo kávu, jak komu chutná. Rum konzervuje, tak nenahrazovat trestí. Když budou jíst děti nevadí, než se rozleží, alkohol vyprchá.
    ____________________

    Žloutková

    100g másla
    1 vařený, prolisovaný žloutek
    20g mouč. cukru
    1 lžíci rumu
    1 lžíci sladkého kondenz. mléka
    Vše dobře utřeme do pěny a přidáme 100g mletých piškotů. Opět podle potřeby přidat slaz. mléko, nebo rum.
    _____________________

    Ořechová

    100g mletých ořechů
    100g mletých piškotů
    60g másla
    2 lžíce rumu
    2 lžíce mouč. cukru
    2 lžíce horké vody
    Opět vše dobře utřít a přidat dle potřeby rum, nebo horkou vodu
    _____________________

    Čokoládová

    100g mletých piškotů
    100g másla
    50g mouč. cukru
    2 lžíce kakaa
    1 lžíce rumu
    Vše dobře utří atd.

    Upozorňuji, že čokoládový jsem nezkoušela, neboť používám Nutelu. Plním cukroví tak týden před svátky a uchovávám v krabicích na půdě. Zatím se nic nezkazilo a to jej tam mám většinou i do konce ledna. Recepty mám už hodně dlouho z nějakého časopisu.
    Renata

  • #2
    Renato já dělám podobné krémy. Když se do másla přidají piškoty tak není krém tak řídký. Piškoty přidávám i do marmelády. Rum jsem dávala do cukroví i když byli kluci malí a alkoholici z nich nejsou.
    ZDENKA

    Comment


    • #3
      Zdeni, já to radši napsala, možná by se někdo ozval, že krémy nejsou vhodné pro děti atd., každý netuší, že alkohol se vypaří hodně rychle, já sice nepiji, no vůně rumíku musí být
      Renata

      Comment


      • #4
        Renatko, já jsem nikdy do cukroví nedávala tresti vždy rum nebo vaječný koňak. Rum a vaječný koňak mám doma pořád, nic jiného se u nás nenajde také nepijeme.
        ZDENKA

        Comment


        • #5
          Renátko díky

          Jo a ktomu přidávání alkoholu do krémů. Já když se tam přidává hodně, tak radši dávám to aroma i když pravý rum je pravý rum. Pořád mám takový pocit, že kdyby se tím někdo nacpal a hned vyjel tak jestli by to nebylo při kontrole cítit. Ale asi ne.
          Last edited by Ivana; 15.11.2009, 08:43.
          Ivana M

          Comment


          • #6
            Ivanko, ono to nebude tak hrozný. Myslím, že by museli sníst celý plech. Já používám tresti taky málo. U toho cukroví se to vypaří určitě. No vy ho ochutnáváte průběžně, zkoušíš, natáčíš, tak můžeš určitě dát tresť. My toho moc najednou nesníme, tak musí vydržet. Chuťově jsou ty náplně dobré.
            Renata

            Comment


            • #7
              Holky tak mám dilema...
              Jestli do kávového krému je lepší na chut instantní káva nebo uvařená mletá obyč.Poraďte prosím,díky.
              Radka

              Comment


              • #8
                Do kávového krému dávám obyčejnou mletou kávu.Do čtvrtlitrového hrnku dám vrchovatou lžíci kávy,kterou zaleji do poloviny vařící vodou.
                Iva4

                Comment


                • #9
                  Ivi moc děkuji,já teda zkusím.
                  Radka

                  Comment

                  Pracuji...
                  X