Kávová
100g mletých piškotů
80g másla
2 lžíce mouč. cukru
1 lžíci rumu
Vychladlá káva, je dělám z Nesc.
Piškoty navlhčíme kávou. Máslo s cukrem a rumem utřít do pěny. Pak vše spojit. Podle potřeby, aby se dobře mazalo, přidat rum nebo kávu, jak komu chutná. Rum konzervuje, tak nenahrazovat trestí. Když budou jíst děti nevadí, než se rozleží, alkohol vyprchá.
____________________
Žloutková
100g másla
1 vařený, prolisovaný žloutek
20g mouč. cukru
1 lžíci rumu
1 lžíci sladkého kondenz. mléka
Vše dobře utřeme do pěny a přidáme 100g mletých piškotů. Opět podle potřeby přidat slaz. mléko, nebo rum.
_____________________
Ořechová
100g mletých ořechů
100g mletých piškotů
60g másla
2 lžíce rumu
2 lžíce mouč. cukru
2 lžíce horké vody
Opět vše dobře utřít a přidat dle potřeby rum, nebo horkou vodu
_____________________
Čokoládová
100g mletých piškotů
100g másla
50g mouč. cukru
2 lžíce kakaa
1 lžíce rumu
Vše dobře utří atd.
Upozorňuji, že čokoládový jsem nezkoušela, neboť používám Nutelu. Plním cukroví tak týden před svátky a uchovávám v krabicích na půdě. Zatím se nic nezkazilo a to jej tam mám většinou i do konce ledna. Recepty mám už hodně dlouho z nějakého časopisu.
100g mletých piškotů
80g másla
2 lžíce mouč. cukru
1 lžíci rumu
Vychladlá káva, je dělám z Nesc.
Piškoty navlhčíme kávou. Máslo s cukrem a rumem utřít do pěny. Pak vše spojit. Podle potřeby, aby se dobře mazalo, přidat rum nebo kávu, jak komu chutná. Rum konzervuje, tak nenahrazovat trestí. Když budou jíst děti nevadí, než se rozleží, alkohol vyprchá.
____________________
Žloutková
100g másla
1 vařený, prolisovaný žloutek
20g mouč. cukru
1 lžíci rumu
1 lžíci sladkého kondenz. mléka
Vše dobře utřeme do pěny a přidáme 100g mletých piškotů. Opět podle potřeby přidat slaz. mléko, nebo rum.
_____________________
Ořechová
100g mletých ořechů
100g mletých piškotů
60g másla
2 lžíce rumu
2 lžíce mouč. cukru
2 lžíce horké vody
Opět vše dobře utřít a přidat dle potřeby rum, nebo horkou vodu
_____________________
Čokoládová
100g mletých piškotů
100g másla
50g mouč. cukru
2 lžíce kakaa
1 lžíce rumu
Vše dobře utří atd.
Upozorňuji, že čokoládový jsem nezkoušela, neboť používám Nutelu. Plním cukroví tak týden před svátky a uchovávám v krabicích na půdě. Zatím se nic nezkazilo a to jej tam mám většinou i do konce ledna. Recepty mám už hodně dlouho z nějakého časopisu.
Comment