Kávová
100g mletých piškotů
80g másla
2 lžíce mouč. cukru
1 lžíci rumu
Vychladlá káva, je dělám z Nesc.
Piškoty navlhčíme kávou. Máslo s cukrem a rumem utřít do pěny. Pak vše spojit. Podle potřeby, aby se dobře mazalo, přidat rum nebo kávu, jak komu chutná. Rum konzervuje, tak nenahrazovat trestí. Když budou jíst děti nevadí, než se rozleží, alkohol vyprchá.
20g mouč. cukru
1 lžíci rumu
1 lžíci sladkého kondenz. mléka
Vše dobře utřeme do pěny a přidáme 100g mletých piškotů. Opět podle potřeby přidat slaz. mléko, nebo rum.
60g másla
2 lžíce rumu
2 lžíce mouč. cukru
2 lžíce horké vody
Opět vše dobře utřít a přidat dle potřeby rum, nebo horkou vodu
50g mouč. cukru
2 lžíce kakaa
1 lžíce rumu
Vše dobře utří atd.
Upozorňuji, že čokoládový jsem nezkoušela, neboť používám Nutelu. Plním cukroví tak týden před svátky a uchovávám v krabicích na půdě. Zatím se nic nezkazilo a to jej tam mám většinou i do konce ledna. Recepty mám už hodně dlouho z nějakého časopisu.
100g mletých piškotů
80g másla
2 lžíce mouč. cukru
1 lžíci rumu
Vychladlá káva, je dělám z Nesc.
Piškoty navlhčíme kávou. Máslo s cukrem a rumem utřít do pěny. Pak vše spojit. Podle potřeby, aby se dobře mazalo, přidat rum nebo kávu, jak komu chutná. Rum konzervuje, tak nenahrazovat trestí. Když budou jíst děti nevadí, než se rozleží, alkohol vyprchá.
20g mouč. cukru
1 lžíci rumu
1 lžíci sladkého kondenz. mléka
Vše dobře utřeme do pěny a přidáme 100g mletých piškotů. Opět podle potřeby přidat slaz. mléko, nebo rum.
60g másla
2 lžíce rumu
2 lžíce mouč. cukru
2 lžíce horké vody
Opět vše dobře utřít a přidat dle potřeby rum, nebo horkou vodu
50g mouč. cukru
2 lžíce kakaa
1 lžíce rumu
Vše dobře utří atd.
Upozorňuji, že čokoládový jsem nezkoušela, neboť používám Nutelu. Plním cukroví tak týden před svátky a uchovávám v krabicích na půdě. Zatím se nic nezkazilo a to jej tam mám většinou i do konce ledna. Recepty mám už hodně dlouho z nějakého časopisu.
Comment