Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Dobre rady na pouzivani domaci pekarny

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Dobre rady na pouzivani domaci pekarny

    Pekarnu jiz pouzivam mnoho let a experimentuji velmi rada. Drive jsem v Kanade vlastnila pension kde jsem svym hostum predkladala jen domaci pecene vyrobky s naprosto perfektnim profesionalnim vzhledem. Byl to ohromny uspech a pro mne velice casove usporny jelikoz jsem pouziala domaci pekarnu, kterou jsem mela umistenu ve spizi.

    Mnozi nevi, ze maji na pekarne take volbu "testo/dough", ktere vezme priblizne 1 1/2 hod (je to automaticke). Nezalezi na tom v jakem poradi ingredience do pekarny date - vse se zajisto dobre promicha. Hrozinky, orechy atd. jsou nejlepsi vmichane do testa pozdeji rucne, protoze pekarna je rozseka na kousky. Jelikoz nemam rada takove ty "cihly s dirou" po upeceni v pekarne a take to, ze je tak vyditelne, ze to "upekla pekarne" a ne ja, misto v pekarne, peci testo v troube. Proto volba "testo/dough" byla vzdy pro mne nejdulezitejsi. Testo tak krasne nakyne. Vyjmete ho z pekarny, ztvarujete ci date do formy, prikrejete cistou uterkou ci plastickym sackem a nechate znovu vyknout v pokojove teplote. Upecete v troube zrovna tak jako by jste vytvorily testo rucne.

    Take je dulezite vedet, ze na pekarnu neni treba zvlastnich receptu "pro pekarnu", ale vydari se vam jakekoliv kynute testo.
    Hodne stesti.

  • #2
    Re: Dobre rady na pouzivani domaci pekarny

    Také používám pekárnu a je to výborný pomocník.
    Hodně ji právě využívám jen na mísení a kynutí těsta. Takto dělám houskové knedlíky, těsto na buchty apod. Program mi trvá 1 hod. 50 minut, takže mám volno a můžu se věnovat třeba dětem
    Díry po hácích mi nevadí ani v chlebu ani v buchtě :P
    Zrovna dneska jsem dělala dětem rýžovou kaši v pekárně, člověk u toho aspoň nemusí stát
    Gábina

    Comment


    • #3
      Ano děvčata, i já nemám problém s dírama v těstě a je to teda něco suprového,hlavně ta kynutá těsta a jak píšete,za tu 1,5 hod. udělám spoustu jiné práce,anebo taky nic a jenom odpočívám u kafča,což ale není ani pravda.Takže hodně zdaru a co si lze ulehčit,tak ulehčíme no ne?
      Ahojky VŠEM
      Věrka

      Comment


      • #4
        Holky prosím ještě o radu-když se dává do pekárny mléko nebo voda-jakou má mít teplotu?Teda jestli má být vlažné????díky moc!to jsem se ještě nikde nedopídila,všude píšou jen mléko...díky za rady!učím se!
        LENKA

        Comment


        • #5
          Leni já dávám mléko z lednice a vodu z kohoutku. Ta moje pekárna má předehřívání, takže než začne míchat všechny suroviny jsou vlažné. Zrovna se chystám péct chleba. Ať se Ti daří!!!

          Monika

          Comment


          • #6
            Díky moc,ale já nevím jestli má ta moje pekárna to stejný...všude v těch receptech je psáno mléko,voda,ale není u toho jaká????dala jsem mléko i vodu vlažnou a zatím dobrý,tak teda nevím...
            LENKA

            Comment


            • #7
              Leni taky mám předehřívání, ale používám vlažné. Děláš dobře.
              Renata

              Comment


              • #8
                Díky top jsem ráda!
                LENKA

                Comment


                • #9
                  Abyste neměly díry v chlebu, než začne těsto kynout,si dejte ruku do mouky, opatrně odhrnout těsto a háky, jeden po druhém vyndat.Potom těsto trochu urovnat.
                  Dneska zrovna peču chleba ,tak už jsou háky venku.

                  Comment

                  Pracuji...
                  X