Oznámení

Collapse
No announcement yet.

značky pekáren

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Já kupuju žitnou tmavou chlebovou a celozrnnou pšeničnou mouku.

    Chleba
    300 ml vody
    1 lžička cukru krystal
    2 lžičky soli
    2 lžičky celého nebo drceného kmínu
    1 lžíce octa
    2 lžíce oleje
    1 lžička sušeného droždí ( s modrým ptákem)
    300 g hladké mouky
    100 g žitné tmavé chlebové mouky
    100 g celozrnné pšeničné mouky

    Program základní / stupeň propečení kůrky střední / velikost 1

    Měl by zůstat základ 300 g hladké mouky a pak různě přidávat jinou mouku, ale na to přijdeš časem. Tak ať se ti daří.
    ZDENKA

    Comment


    • #17
      Zdeni já mám asi jiné údaje,tak z tohoto množství to pečeš jako kilový chleba? Já mám 500g 750g 1000g na programu.Díky.Nevíém jaké hodnmoty se do toho sčítají,jestli jen mouka,nebo i voda,olej???

      Comment


      • #18
        Jaruš, já mám na pekárně velikost 1 a 2
        Velikost 1 je na chleba 750 g a velikost 2 na chleba 1000 g.
        Já dělám ten menší to je na 500 g mouky.
        Různě přidávám semínka nebo nastrouhaný sýr, salám,cibuli a tak různě.
        ZDENKA

        Comment


        • #19
          Jaruško, hodnoty se načítají. Mouka + voda + kvásek ( pokud dáváš od 100g výš) = hodnota pečení.
          Přečti si návod, určitě to tam bude napsané.Možná by bylo dobré na ,,dámě,, najít recept,který má 4 nebo 5 hvězdiček a podle něj péct.Ale nejlepší by bylo asi začít od základního těsta recept č.0016,ať víš co a jak,pak postupně pilovat.U tohoto receptu máš perfektní popis, a také video postup.Taky by nebylo na škodu aspoň ze začátku použít program s předehříváním surovin ( já ho mám na trojce a tady se i peče celozrnný chléb) a pak se vrátit k základu = jedna.
          Pokud máš na pekárně hodnoty, co jsi psala, tak je máme podobné.
          Ať se ti daří !!!
          Iva4

          Comment


          • #20
            Ze začátku jsem taky pekla pár receptů z dámy, na tom se hodně naučíš. Pak si Jaruš najdeš stejně svoje...mně např. nechutná v chlebu cukr a naopak dávám ocet nebo citronek. Téměř do každého chleba používám žitnou chlebovou mouku a pak přidávám podle chuti, nálady a co je doma...pšeničnou chlebovou a hladkou, celozrnnou a hladkou apod. Dávám hodně semínek a kmínu, někdy vločky, otruby, ale já je rovnou dávám mezi mouku hned na začátku. Hodně přidávám chlebovou směs z Lidla-ale já dávám třeba jen 200g-obsahuje kvásek a chlebík je chutnější a zásadně peču na tmavou kůrku. Máme rádi chlebík vypečený. Pak spotřebuješ i zbytky, co máš doma - uzeninu, uzené maso, zbytky pečeného masa, česnek, bylinky,zelí, orestovanou cibulku, sýr....cokoliv. Já taky občas přidávám lžíci bramb. kaše v prášku.
            Takže pečení Tě určitě chytne a hlavní je, aby se z těsta během hnětení tvořila koule, která se pak nelepí a máš čistou nádobu, ve které běhá koule těsta . Když vidíš, že se lepí, přisypáváš lžící podle potřeby trochu mouky.
            Last edited by rendii; 29.12.2009, 14:44.

            Comment


            • #21
              Já jak si koupila ten časopis Recepty z domácí pekárny,kde je poradkyní Věrka 2x s dcerou,tak tam je jeden lepší než druhý.Teď jsem dělala špaldový,no ten nemá chybu,dám sem recept.

              Špaldový celozrnný chléb

              150 g bílého jogurtu
              250 ml vody
              1 tableta 200 mg Celaskonu
              600 g špaldové mouky celozrnné
              5 g sušeného droždí
              2 čajové lžičky soli
              1 čajová lžička melasy,nebo hnědého cukru a když není 1/2 lžičky medu
              1 polévková lžíce kmínu
              1 lžíce lněného semínka
              3 lžíce slunečnice - semínka dávám podle sebe jak máme rádi i víc,ale potom je potřeba dát více vody

              Já dělala jen z půlky,protože jen pro mě to stačí a zase si udělám čerstvý.
              Ale tam je více takových výborných receptů.Tady se nemíchá bílá mouka a tak je chlebík hezky nahnědlý,což mám ráda.

              Comment


              • #22
                Ahoj. Lenko24, pokud uvažuješ nad pekárnou, tak se podívej na Unold 68511. Pokud to tu tak sleduji, tak se u vás hodně vaří a peče. Jste též velká rodina. Toto je největší pekárna na trhu, upeče i chleba o velikosti 1800g, ale má i dvě menší formy. Myslím, jak to tak sleduji, že by ti šikla. Když si i přečteš různé diskuze, tak zjistíš, že spousta ženských má buď pekárny dvě, co často a víc vaří nebo litují, že nekoupily zrovna větší. Teď ji mají na Elektrocr.cz nejlevnější, místo 4000,- Kč, stojí 3000,-Kč. Najdeš to, jak zadáš hledej ceny.cz. Tak se na to mrkni, ale je to jen můj názor nebo rada. Pa. Scarlet.


                ----------------------------------------------------------------------------

                Život připomíná Damoklovu hostinu; meč stále visí.
                Voltaire

                Comment

                Pracuji...
                X