Zapečené tagliatelle s artyčoky, pórkem a ementálem.
Ingredience:
250 g vaječných těstovin „tagliatelle“,
5 pórků,
300 g mražených artyčoků,
asi 100 g ementálu,
máslo,
olivový olej,
sůl a pepř.
Postup:
Pórky nakrájíme na kolečka a pak je rozdělíme na „prstýnky“ a necháme dusit na másle s kapkou oleje. (já je nechávám přičmoudnout, jsou pak chutnější, ale pozor, nespálit).
Potom přidáme artyčoky nakrájené na plátky, osolíme, opepříme a přikryté pokličkou, dusíme do změknutí. Dlouho to netrvá, zvláště když jsou mražené.
Mezitím si dáme vařit vodu na těstoviny a připravíme (nastrouháme) sýr. Když jsou těstoviny uvařené „al dente“ (nerozvařit, budou se ještě zapékat, ať z toho není matla-patla), slijeme je, promícháme s artyčoky a pórkem a dáme jednu vrstvu do zapékací misky, posypeme sýrem a přidáme zbytek těstovin a navrch další sýr. Pak už jen zapečeme a ....
Dobrou chuť!
Na tento recept používám artyčoky mražené, protože s čerstvými je příliš práce, vyjde to dráž a někdy nejsou nic moc. U tohoto receptu to nevadí.
Ingredience:
250 g vaječných těstovin „tagliatelle“,
5 pórků,
300 g mražených artyčoků,
asi 100 g ementálu,
máslo,
olivový olej,
sůl a pepř.
Postup:
Pórky nakrájíme na kolečka a pak je rozdělíme na „prstýnky“ a necháme dusit na másle s kapkou oleje. (já je nechávám přičmoudnout, jsou pak chutnější, ale pozor, nespálit).
Potom přidáme artyčoky nakrájené na plátky, osolíme, opepříme a přikryté pokličkou, dusíme do změknutí. Dlouho to netrvá, zvláště když jsou mražené.
Mezitím si dáme vařit vodu na těstoviny a připravíme (nastrouháme) sýr. Když jsou těstoviny uvařené „al dente“ (nerozvařit, budou se ještě zapékat, ať z toho není matla-patla), slijeme je, promícháme s artyčoky a pórkem a dáme jednu vrstvu do zapékací misky, posypeme sýrem a přidáme zbytek těstovin a navrch další sýr. Pak už jen zapečeme a ....
Dobrou chuť!
Na tento recept používám artyčoky mražené, protože s čerstvými je příliš práce, vyjde to dráž a někdy nejsou nic moc. U tohoto receptu to nevadí.
Comment