Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Tortelli z pohankové mouky, plněné lilkem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Tortelli z pohankové mouky, plněné lilkem

    Tortelli z pohankové mouky, plněné lilkem

    Na těsto:
    150 gr pohankové mouky,
    150 gr hladké mouky 00,
    3 vejce,
    jemná sůl.
    Na náplň:
    2 lilky,
    1 malá cibule,
    3 snítky petržele,
    120 gr tvarohu,
    jemná sůl,
    30 gr hrubé soli,
    pepř.
    Na omáčku: 4 zralá rajčata,
    1/2 svazku rukoly,
    70 ml olivového oleje.

    NÁPLŇ: Přivedeme do varu 2 litry vody s 1 KL jemné soli. Umyjeme petržel a otrháme její lístky. Oloupeme cibuli. Omyjeme lilky a zbavíme stopky. Oloupeme je ostrým nožem a slupku dáme stranou, na konečnou ozdobu. Lilky nakrájíme na kostky a hodíme do vroucí vody na 5 minut. Slijeme a vymačkáme všechnu nacucnutou vodu. Nasekáme je spolu s petrželkou a cibulí. Do pánve dáme 20 ml oleje a osmahneme na něm asi 5 minut lilky. Směs se musí kompletně vysušit. Sundáme z ohně a do vychladlé zamícháme tvaroh, sůl a pepř.
    TĚSTO: Smícháme obě mouky, na vále si uděláme kopeček, uvnitř ďourku, do které přidáme vejce, osolíme a pomaloučku smícháme v těsto. Přidáváme (na niť) studenou vodu, abychom docílili hladkého a pevného těsta. Těsto rozválíme na slaboučký plát a necháme 15 minut odpočinout. Vykrajujeme kolečka, nebo čtverečky (ten tvar je na vás), doprostřed dáme směs z lilku, přeložíme a okraje pořádně přimáčkneme, aby se při vaření neotvíraly.
    OMÁČKA: Slupku z lilku nakrájíme na slabounké „vlásky“ a osmažíme na oleji. Dáme stranou na pijavý papír. Rajčata oloupeme, zbavíme semínek, vegetační vody a nakrájíme na malé kostičky. Na pánev dáme zbytek oleje, ohřejeme a hodíme tam rajčata asi na 5 minut, aby „zvadly“.
    Tortelli vaříme v osolené vodě asi 6–8 minut (záleží na tloušťce těsta), scedíme do mísy, zamícháme s rajčaty (opatrne, abychom je nerozbily) a s rukolou. Na jednotlivých talířích zdobíme načechranou osmaženou slupkou z lilku.
    Převzato z italského časopisu "Cucinare bene – serie extra". Už jsem to dělala několikrát a vždy se povedlo, tzn. že je to jednoduché!
    Attached Files
    Last edited by Sonia; 19.08.2011, 23:35.
    Soňa

  • #2
    Další foto postupu. Tady jsem blbě přehodila třetí a čtvrtou fotku!
    Attached Files
    Last edited by Sonia; 20.08.2011, 19:32.
    Soňa

    Comment


    • #3
      Sonii, to je exkluzivní recept, teď ještě dojídáme lilkovou polévku, ale za pár dnů vyzkouším. Vodu na niť, to bylo asi myšleno, že přidávat tenoulinkým pramínkem, nebo to má jiný význam ? A ta ozdoba za slupky to je nádhera..Škody, že se dá vkládat k receptu jen pět fotek, šikla by sem i ta z fotogalérky....jé Sonii, já jsem to možná vymyslela, tu fotku z galérky sem okopči jako obrázek (Ctrl C a CTRL V) myslím, že každý se na něj rád podívá i ve větší velikosti

      Aháá, tak já spekuluju a ty konáš
      ZDENY

      Comment


      • #4
        Zdeny máš pravdu, tou "nití" jsem myslela opravdu tenoulinkým pramínkem, aby se to "neutopilo. Já se tu s tím lopotila, než jsem zjistila, jak sem dát všechny fotky co chci.
        Uffff!!!
        Soňa

        Comment

        Pracuji...
        X