Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Sýrové smaženky

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Sýrové smaženky

Ingredience:

4 vařené nastrouhané brambory,
    400 g strouhaného sýra,
    1 vejce,
    kmín, sůl a pepř podle chuti,
    strouhanka jen na zahuštění

Příprava:
    Vše smícháme dohromady, aby těsto bylo dobře zpracovatelné a nelepilo se. Děláme oválné placičky, které ještě obalíme ve strouhance. Smažíme na oleji a pokládáme na plátky večky potřené hořčicí. Povrch můžeme ještě jednou potřít hořčicí a posypat jemně pokrájenou cibulkou.
    Tento recept mám od kolegyně z práce a vždycky smaženky zmizí jako pára nad hrncem.
    Attached Files

Re: Sýrové smaženky

Já dělám smaženky, které mě naučil můj manžel:

Do hrníčku rozklepnu 1 vejce - rozmíchám + sůl, pepř
    k tomu přidám lžíci strouhanky
    a pak nahrubo strouhaný sýr - množství dle libosti

Těsto je hustší, rozprostřu ho na pánev ve velikosti krajíce chleba a smažím na oleji.

Takže každou smaženku si připravuji takto v hrníčku - jde to rychle - než se upeče smaženka, mám namíchánu další.
    Gábina

Comment

Ahojky Gábinko
      Taky jsem je dřív dělávala podobně,ale pořád byly jiné než ty kupované a taky při dnešní ceně sýrů byly docela drahé.A potom jsem ochutnala ty od kolegyně Ivanky a nejen,že nám chutnaly víc než ty kupované,ale z této dávky vyjdou akorát na večku a jdou moc dobře dělat.A hlavně se neboj...ty brambory tam nejsou vůbec cítit

Comment

Jdu vařit brambory. Jájsem před 35ti lety dělala smaženky takto: 6 trojúhelníčků sýra, ale už nevím jak se jmenovat, nějak jsko premiér, pionýr nevím, ale byl do P, 4 celá vejce, pepř a strouhanka. Ten sýr se nastrouhal nahrubo a přidaly se ostatní ingredience. Pamatuju si, že jsem je dávala na topinky buď jako ty nebo trochu s tatarkou. Tak jdu na ty brambory. Pá.
        Jana H.

Comment

Jani, nebyl to primátor, ten jsem baštila samotný, ten jsem měla ráda. Ale mám dojem, že se stále dá sehnat. Věrka.
          Věrka.

Comment

Věruško to je možný, byly to trojúhelníčky v kulaté krabičce, ale větší než dělají dnes a byl takový tužší, dal se strouhat, ale byl to taveňák.
            Jana H.

Comment

Jin, nedělala jsi je na Vysočině? Tam byly nějaké placičky od tebe, moc dobré
              Blanka

Comment

Jjj Blani dělala...jen jsem jich udělala málo...nevěděla jsem jak to tam chodí....se příště polepším ...slibuju

Comment

Tak jsem si je udělala a musím říct, že jsou moc dobrý. Sice jsem si přizpůsobila poměry sobě, ale byly stejně dobrý. Na jeden jsem si dala Navrch jsem si dala kečupo, tatarku a hořčici a musím říct, že s tou hořčicí a cibulí je to nejlepší. Ahojky.
                  Jana H.

Comment

Tak to je bezva,že Ti chutnaly a samozřejmě není nad kreativitu a navrch se dá dát všechno na co máš momentálně chuť

Comment

Jinjorko,včera jsem taky dělala k večeři smaženky.Byly výborný.Docela jsem je dost opepřila,tak jsem si musela dát pivko.
                      Janah

Comment

Janah...no ale to určitě není na škodu

Comment

Já dělám smaženky takto: Nastrouhám sýr,trochu osolím,opepřím a přidám vejce. Rozmíchám,aby vznikla hmota ,kterou namažu na plátky veky. Smažím v rozpáleném oleji , prvně tou namazanou stranou a pak z druhé strany .Usmažené dám na ubrousek,aby to nebylo tak mastné .Potírám tatarkou

Comment

LenkoG vítám tě mezi náma a ty tvoje smaženky zkusím
                            MARUŠKA

Comment

To je ono a navrch namazat hořčicí a obložit cibulí,nakládanou okurkou a houbičkama na kyselo,to jsme měli moc rádi,ted nemůžem,ale je to moooc dobré!!!
                              Hančí

Comment

Pracuji...
                              X