4,3 kg vepř.masa bez kůže/kýta/
5,7 kg vepřového boku bez kůže
300ml vody
vepřová střívka
Koření na kg masa:30g soli 3g pepře ml.2g pálivé papriky 6g sladké papriky 1g ml.kmínu 3g třeného česneku.
Očištěné maso nakrájíme na kusy asi 300gramů vložíme do nádoby a promícháme s kořením rozmíchaným ve vl.vodě. a se solí.Necháme hodinu odpočinout.Pak umeleme nahrubo ve mlýnku.Umleté maso necháme v lednici ještě 24 hodin uležet.Pak narážíme do střívek klobásy cca 200-250gramů.Udíme do tmavé barvy.
UPOZORNĚNI: koření a sůl jsou v gramech na 1 kg masa.Dokořenit a dosolit můžeme dle své chuti.Platí i pro valašské klobásy.této směsi je také 10 kg.
5,7 kg vepřového boku bez kůže
300ml vody
vepřová střívka
Koření na kg masa:30g soli 3g pepře ml.2g pálivé papriky 6g sladké papriky 1g ml.kmínu 3g třeného česneku.
Očištěné maso nakrájíme na kusy asi 300gramů vložíme do nádoby a promícháme s kořením rozmíchaným ve vl.vodě. a se solí.Necháme hodinu odpočinout.Pak umeleme nahrubo ve mlýnku.Umleté maso necháme v lednici ještě 24 hodin uležet.Pak narážíme do střívek klobásy cca 200-250gramů.Udíme do tmavé barvy.
UPOZORNĚNI: koření a sůl jsou v gramech na 1 kg masa.Dokořenit a dosolit můžeme dle své chuti.Platí i pro valašské klobásy.této směsi je také 10 kg.
Comment