Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Vepřové domácí klobásy

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Vepřové domácí klobásy

    4,3 kg vepř.masa bez kůže/kýta/

    5,7 kg vepřového boku bez kůže
    300ml vody
    vepřová střívka
    Koření na kg masa:30g soli 3g pepře ml.2g pálivé papriky 6g sladké papriky 1g ml.kmínu 3g třeného česneku.
    Očištěné maso nakrájíme na kusy asi 300gramů vložíme do nádoby a promícháme s kořením rozmíchaným ve vl.vodě. a se solí.Necháme hodinu odpočinout.Pak umeleme nahrubo ve mlýnku.Umleté maso necháme v lednici ještě 24 hodin uležet.Pak narážíme do střívek klobásy cca 200-250gramů.Udíme do tmavé barvy.
    UPOZORNĚNI: koření a sůl jsou v gramech na 1 kg masa.Dokořenit a dosolit můžeme dle své chuti.Platí i pro valašské klobásy.této směsi je také 10 kg.
    MARUŠKA

  • #2
    Re: Vepřové domácí klobásy

    jezismarja to bude dobrutka uz se teda tesim jen musim sehnat ty strivka, jo a marusko veprovy bok je bucek ze jo, ja uz jsem tady uplne zblbla .Jeste se chci zeptat tech 300ml vody je taky na 1kg masa ? a nechapu 300g masa ? Diky

    Comment


    • #3
      Re: Vepřové domácí klobásy

      vepřový bok je opravdu bůček 300 ml je na celou dávku 10 kg.Jen KOŘENI je na 1 kg,No a 300 gramů masa je 30 dkg masa.Doufám že jsi to pochopila.
      MARUŠKA

      Comment


      • #4
        Re: Vepřové domácí klobásy

        Marusko samozrejme vim, ze 300g je 30dkg, ale tak jsem to nemyslela, akorat teda neni jasne co s tim ostatnim masem

        Comment


        • #5
          Re: Vepřové domácí klobásy

          TO ZNAMENÁ ŽE VŠECHNo to maso nakrájíš na 30 dkg kousky - tal je to myšleno
          10 kg masa nakrájíš na 30 dkg kousky.
          MARUŠKA

          Comment


          • #6
            Re: Vepřové domácí klobásy

            Marusko diky, uz to chapu, zmatlo me to, ze tam nebyla carka, tak jeste jednou dekuji a nezlob se na me.

            Comment


            • #7
              Původně odeslal Carlos
              To musím vyzkoušet. Můžu se ještě zeptat,jak dlouho to udíte?
              Když budete jenom udit, tak studeným kouřem to trvá docela dlouho. Běžnější je nechat je zaudit teplým kouřem - tak hodinu - a pak nechat dojít v horké vodě další půlhodinu. Viz http://www.zabijacky.cz/news/domaci-...ouho-nevydrzi/ , pak se mohou nechat dosušit znovu v udírně

              Comment

              Pracuji...
              X