Karlovarské rohlíky
Ingredience:
210 ml vody,
2 dkg sušeného mléka,
2 lžičky soli,
1 lžička cukru,
13 dkg tuku (může být Hera),
50 dkg hladké mouky,
1,5 lžičky sušeného droždí nebo asi 12,5 g čerstvého droždí,
olej na potírání
(ve vodě rozmíchat sušené mléko, sůl, cukr, přidat tuk a nechat mírně ohřát)
Voda se sušeným mlékem lze nahradit ¼ l mléka.
Postup:
Vypracovat těsto buď klasickým způsobem nebo v domácí pekárně.
Po vykynutí vyklopit těsto na velmi lehce pomoučený vál, rozdělit na dvě poloviny, rozválet na placku cca 4 mm vysokou, rádlem rozdělit na 8 výsečí a smotávat od nejširší strany po špičku . Nechat na plechu na pečícím papíru kynout asi půl hodiny, potřít olejem těsně před pečením a péct na 200°C asi 10 minut dozlatova.
Ingredience:
210 ml vody,
2 dkg sušeného mléka,
2 lžičky soli,
1 lžička cukru,
13 dkg tuku (může být Hera),
50 dkg hladké mouky,
1,5 lžičky sušeného droždí nebo asi 12,5 g čerstvého droždí,
olej na potírání
(ve vodě rozmíchat sušené mléko, sůl, cukr, přidat tuk a nechat mírně ohřát)
Voda se sušeným mlékem lze nahradit ¼ l mléka.
Postup:
Vypracovat těsto buď klasickým způsobem nebo v domácí pekárně.
Po vykynutí vyklopit těsto na velmi lehce pomoučený vál, rozdělit na dvě poloviny, rozválet na placku cca 4 mm vysokou, rádlem rozdělit na 8 výsečí a smotávat od nejširší strany po špičku . Nechat na plechu na pečícím papíru kynout asi půl hodiny, potřít olejem těsně před pečením a péct na 200°C asi 10 minut dozlatova.
Comment